Najnovije vesti

RETKA POJAVA NA JADRANU: Morska magla prekrila gradove, a tu je i saharski pesak! (VIDEO)
Foto: Youtube prtscr/ Makarska TV

nesvakidašnji prizori

RETKA POJAVA NA JADRANU: Morska magla prekrila gradove, a tu je i saharski pesak! (VIDEO)

Hrvatska

Početak smene godišnjiih doba i neuobičajeno toplo vreme za ovaj period godine na hrvatskom Jadranu je izazvao neke netipične meteorološke prilike poput morske magle, usled neuobičajenih temperaturnih razlika.

"Temperaturne razlike prošle noći, ali i jutros su zaista fascinantne. Zahvaljujući uticaju magle i fenske bure, samo na području grada Labina sinoć je temperaturna razlika iznosila 10-ak stepeni Celzijusa", napominju meteorolozi.

Na fejsbuk stranici Istrameta građani objavljuju fotografije koje svedoče neobičnom vremenu. 

"U Umagu užasno gusta magla', 'Maglu možeš rezat nožem u Puli', 'Novigrad i zapadna obala, gušimo se u magli", javili su građani koji žive duž obale.

Jutros je i izlazak sunca bio maglovit, što je, kako se navodi, "ulepšala" velika količina saharskog peska koji se ustalio iznad Evrope. 

Maglovito je, kažu, u Šibeniku i u makarskom priobalju.

Budući da je maglu teško predvideti, meteorolozi najavljuju da postoji velika mogućnost razvoja morske magle i narednih dana koja će u potpunosti definisati tip vremena uz uži obalni pojas. 

U unutrašnjosti poluostrva prevladavati pretežno sunčano i za doba godine izuzetno toplo prolećno vreme, objavio je Istramet na svojoj fejsbuk stranici.

Kurir.rs / Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...