Najnovije vesti

SKANDAL U HRVATSKOJ EMISIJI: Generalu poklonili ustašku zastavu i čuturu sa natpisom Za dom spremni (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

ludilo

SKANDAL U HRVATSKOJ EMISIJI: Generalu poklonili ustašku zastavu i čuturu sa natpisom Za dom spremni (VIDEO)

Hrvatska

Željko Glasnović, hrvatski general i političar ekstremno desnih stavova gostovao je u emisiji "Bujica" kod voditelja Velimira Bujaneca, već dobro poznatog po proustaškim stavovima.

Na samom kraju emisije, Glasnović je na poklon dobiju rakiju u čuturi na kojoj je pisalo "HOS - Za dom spremni", ali i ustašku zastavu.

HOS je bila skraćenica za Hrvatske oružane snage u (NDH), koje su nastale 1944. spajanjem domobranskih i ustaških jedinica, ali i ustaška jedinica u prošlom ratu.

Inače, Glasnović je kao saborski poslanik 2018. godine bio počasni gost ekstremno desne nemačke stranke NPD, koja okuplja i neonaciste, što mu nije jedini takav istup.

Velimir Bujanec učestvovao je u zločinačkim operacijama Bljesak i Oluja.

Fotografisan je u nacističkoj uniformi 1994. godine, s nekoliko drugih fašističkih i rasističkih obeležja u pozadini: NDH zastava i natpis "Za dom spremni", fotografije Jure Francetića i Rafaela Bobana, ali i poster Kju kluks klana.

Uhapšen je 2013. godine, a kod njega je pronađen kokain. Nedugo posle toga uhapšen je zajedno s dvojicom dilera i pritvoren zbog optužbe za dilovanje kokaina. Prema optužnici, 2013. godine u više navrata je preprodavao drogu, te je davao prostitutkama u zamenu za seksualne usluge.

Kako su mediji pisali u junu 2014. godine, izvesna Saneli M. pružala je hrvatskom voditelju seksualne usluge za svaki gram droge. Prvobitno, Bujanec je bio zatečen s malom količinom kokaina na zagrebačkom Crnomercu, a policajcima koji su ga zaustavili dobrovoljno je predao narkotike.

Nakon toga voditelj je javno tvrdio da je nevin i da mu je droga podmetnuta jer je postao opasan za određene krugove s kojima je dolazio u kontakt u svojim emisijama. Tom prilikom pušten je uz novčanu kaznu. Međutim, ubrzo je uhapšen sa još dvojicom muškaraca s podebljim policijskim dosijeom, ali ovoga puta ne zbog posedovanja već zbog stavljanja kokaina u promet.

Zanimljivo je da su se na spisku kupaca nalazila imena nekih poznatih osoba, a među njima je navodno bio i poznati srpski glumac iz hrvatskih sapunica, preneli su tada mediji.

Kurir.rs/Novosti.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...