PREMINULA DVOIPOGODIŠNJA DEVOJČICA KOJU SU PRETUKLI RODITELJI: Bolnica tuguje, otac i majka u pritvoru
Foto: Profimedia

šok u hrvatskoj

PREMINULA DVOIPOGODIŠNJA DEVOJČICA KOJU SU PRETUKLI RODITELJI: Bolnica tuguje, otac i majka u pritvoru

Hrvatska -

Iz Klinike za dečje bolesti u Klaićevoj u Zagrebu u nedelju nešto posle 15 sati saopštili su tužnu vest da je dvoipogodišnja devojčica, koja je pre nekoliko dana dovezena iz Nove Gradiške u teškom stanju zbog povreda koje su joj naneli roditelji, preminula.

"Sa velikom tugom i žaljenjem moramo vas obavestiti da je kod naše male pacijentkinje, uprkos svim preduzetim terapijskim merma i izuzetnim naporima intenzivnog tima, došlo do kritičnog kliničkog pogoršanja", navodi se na početku saopštenja i dodaje:

"U skladu sa tim, prema protokolu sproveden je postupak za utvrđivanje moždane smrti, što je nažalost potvrđeno u 15:20 časova. Počivala u miru - stoji u kratkom saopštenju iz Klaićeve.

Podsetimo, roditelji devojčice su uhapšeni nakon što je dete zbog teških povreda i životne ugroženosti iz novogradiške bolnice u sredu dovezeno u Kliniku za dečje bolesti Klaićeva u Zagrebu.

Otac devojčice od ranije je poznat policiji zbog nasilja. Devojčica je po prijemu u bolnicu operisana i bila je na intenzivnoj nezi, priključena na respirator i vitalno ugrožena.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track