PIJANI SVEŠTENIK NA SAHRANI U HRVATSKOJ SABLAZNIO PRISUTNE: Psovao ljude zbog maski, pominjao seks i pogrešnog papu!
Foto: Profimedia

bruka

PIJANI SVEŠTENIK NA SAHRANI U HRVATSKOJ SABLAZNIO PRISUTNE: Psovao ljude zbog maski, pominjao seks i pogrešnog papu!

Hrvatska -

Naizgled obična sahrana, održana na ostrvu Ist, do medija je došla zbog, prema svedocima, skandaloznog ponašanja sveštenika koji je vodio sahranu.

Naime, kako piše Zadarski list, kojem se obratila žena čiji je deda sahranjen, sahranu je umesto lokalnog paroha iz Ista vodio sveštenik sa ostrva Molat. Prema rečima unuke preminulog, sahranu je vodio u vidno alkoholisanom stanju i neprimerenim gestovima i rečima.

"Pola sata pre početka misa zadušnica, ovaj sveštenik je došao kod mene da izrazi saučešće. Bio je vidno pijan. Osim što je jedva stajao na nogama, iz njega se širio miris alkohola. Želeo je da nazdravi pre sahrane, ali zbog stanja u kojem je bio, nisam ga pustila u kuću. Misa je kasnila desetak minuta jer je prvo tražio naočare, zatim nekrolog, pa knjižicu ", rekla je žena za Zadarski list.

Misa je započela čitanjem Heraklitove filozofije "panta rei" gde je rekao da sve teče, da "život započinje začećem, seksom". Reč "seks" ponovio je glasno kroz smeh pet puta. S obzirom na to da ostrvo naseljavaju pretežno stariji ljudi, bili su zaprepašćeni što je sveštenik sa oltara pred mrtvim čovekom od kojeg su se došli oprostiti govorio takve stvari. Iskreno, tada sam još uvek bila mirna, mada je neukusno pričati o seksu tokom sahrane ", dodala je uznemirena unuka preminulog.

Pored toga, sveštenik je skoro srušio krst i vence pripremljene za sahranu, a u svojoj litiji dotakao se i pandemije koronavirusa dok je vikao na ljude zbog maski.

"Rekao je da izgledamo kao Zoroi, da nismo normalni. Posle vike koja je trajala nekoliko minuta, okrenuo se prema oltaru i počeo da peva molitve za koronavirus. Kada je poprskao pokojnika, naslonio se na kovčeg koji je bio na kolima. Pokretna kolica sa kovčegom, krst koji se naslanjao na kovčeg pao je zajedno sa svim cvećem ", prepričala je neprijatne scene unuka preminulog.

U jednom trenutku, kaže, shvatajući da su mnogi napustili crkvu zbog njegovog ponašanja, sveštenik je vikao: "Da li želite da sve ovo zaustavim?". Navodno je ponovio neke delove mise, a spominjući papu, Benedikt je govorio umesto Franje.

Ono malo mise koja je bila "normalna" - kada je čitao iz Biblije, bilo je potpuno nerazumljivo, jer je bio pijan i nije mogao pravilno da čita. Njegova slova i redovi su se pomešali ", rekla je šokirana unuka za Zadarski list.

Kaže da je o svemu obavestila Zadarsku nadbiskupiju, ali do sada nije dobila nikakav odgovor.

"Mislim da je ovo priča koja se ne sme zanemariti. Ne želim da neko drugi ima takav oproštaj. Naravno, zabranio sam ovom svešteniku da do

Kurir.rs/Net.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track