POVAMPIRILE SE USTAŠE NA DAN NDH: Marko Skejo, sa hitlerovskim brčićima, kaže da je Za dom spremni kao Hvaljen isus i Marija
Foto: Youtube/TelevizijaJadran

on misli da je to sveti pozdrav

POVAMPIRILE SE USTAŠE NA DAN NDH: Marko Skejo, sa hitlerovskim brčićima, kaže da je Za dom spremni kao Hvaljen isus i Marija

Hrvatska -

U Splitu su se i ove godine, na dan osnivanja zločinačke NDH, postrojili bivši pripadnici HOS-a i uzvikivali ustaški pozdrav "Za dom spremni".

Okupljeni su u centru Splita pred spomenikom 9. bojne HOS zapalili sveće na 30. godišnjicu svog osnivanja, koja je istog dana kao i dan kad je osnovana tzv. NDH.

HOS-ovci u crnom tri puta su zaurlali ustaški poklič "Za dom spremni", navodi Index.

Predsednik udruženja 9. bojne HOS i njen ratni komandant Marko Skejo je u govoru branio pozdrav "Za dom spremni", ocenjujući da se "tim pokličem borilo za slobodu hrvatske države".

Pripadnici Udruženja 9. bojne HOS-a na odeći su nosili obeležje s natpisom "Za dom spremni".

Komentarišući današnju izjavu SDP-ovog kandidata za splitskog gradonačelnika Ante Franića da ustaški pozdrav "Za dom spremni" treba zabraniti, Skejo je rekao da je to "sveti hrvatski poklič".

"Ono što je za Crkvu 'Hvaljen Isus i Marija', to je poklič ' Za dom spremni' hrvatskom narodu", rekao je Skejo.

Na današnji dan - 10. aprila 1941. godine formirana je tzv. Nezavisna Država Hrvatska, u kojoj su počinjeni najsvirepiji masovni zločini i genocid nad Srbima, Jevrejima i Romima.

Podsetimo, i u petak veče su se okupila grupa ljudi u Splitu koja je u čast zločinačke NDH palila baklje i pevala ustaške pesme. Više o tome OVDE.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track