DILER IZ VRTIĆA VODIO NARKO-MREŽU: Drogu krili u zemlji, dilovali je pred kućom! Mladić progutao kokain, pa završio na respiratoru
Foto: MUP Hrvatske

burno akcija i hapšenje

DILER IZ VRTIĆA VODIO NARKO-MREŽU: Drogu krili u zemlji, dilovali je pred kućom! Mladić progutao kokain, pa završio na respiratoru

Hrvatska -

Svih devet ispitanih muškaraca, koje hrvatska policija sumnjiči za dilovnje droge u Zaprešiću i Zagrebu, završili su u istražnom zatvoru Remetinec.

Samo se jedan od njih branio da je nevin dok su svi ostali iskoristili svoje pravo na ćutanje.

Deseti osumnjičeni, Marko R. (36), i dalje je kritično pa se oporavlja u Kliničkoj bolnici Sveti Duh nakon što se srušio tokom policijskog pretresa u Zaprešiću. Kako se saznaje, teško se otrovao nakon što je, najverovatnije iz straha, progutao nepoznatu količinu droge. pretpostavlja se kokaina. Trenutno je na respiratoru.

Naime, pre samog hapšenja Marko se zatvorio u toalet gde je pokušavao da se reši droge.

Blizu njega pronašli su 32 grama marihuane, 0,2 grama kokaina i aparaturu za vakumiranje.

Inače, Marko ima podeblji policijski dosije, a prvi prekršaji i prijave datiraju od pre 20 godina. U kriminal se ogrezao dok je bio maloletan, dilovao je na sitno pa mu je to bila konstanta uz legalan posao. Znao bi da nestane pa se porodica obraćala policiji. Poslednji takav slučaj bio je 2016. kad je odlutao iz kuće.

Kako su objavili policajci, on je bio samo jedan u grupi od ukupno deset osumnjičenika kod kojih su u pretresima pronašli više od 6 kilograma heroina, gotovo kilogram kokaina, više od 2500 komada tableta droge MDMA, preko dva kilograma amfetamina te 9 mm pištolj.

Zasad se kao glavni organizator spominje 40-godišnji D.B. On je od jula 2020. do aprila 2021. od drugih kupovao veće količine kokaina koje je skrivao, vagao i prepakivao u stanu u Zaprešiću. Distribuirao ga je manjim dilerima, doslovno ispred adrese na kojoj je živeo.

hrvatska policija, droga
foto: MUP Hrvatske

Takva sumnjiva okupljanja, usred dana, bila su sumnjiva meštanima. Prijavili su nepoznate ljude koji razmenjuju pakete, ali nisu znali da je to sve već pod prismotrom. Naime, policajci su sve tajno pratili poslednjih devet meseci.

Kao veliki igrač među uhapšenima naveden je Petar Tešić (39), direktor dečjeg vrtića Zvona iz Zaprešića koje posluje u sklopu verske organizacije - Hristove crkve. Tešićevi roditelji glavni su u verskoj grupi pa nije čudno što su sinu prepustili organizaciju i vođenje predškolske ustanove. Ali njegovi planovi i želja za zaradom kosili su se s učenjima Crkve jer je, kako sumnjaju istražitelji, vrtić poslužio kao mesto na kojem je skrivao, vagao pa delio drogu. Tu su se tako našli paketići kokaina, marihuane i hašiša.

"Kokain je prodavao krajnjim kupcima u prostorijama predškolske ustanove, u njenoj neposrednoj blizini, ali i na drugim dogovorenim mestima na području Zaprešića i okoline", napisali su iz policije.

Jedno takvo ‘mesto susreta’ bila je i obližnja autobuska stanica. Tešić bi nakon prodaje deo novca davao 40-godišnjaku, a ostatak ostavljao sebi.

Tešić je, sumnjaju istražitelji, drogu nabavljao i od Marka, a u pretresu vrtića pronašli su 34 grama kokaina, 1,05 grama marihuane, 7,59 grama praškaste materije bele boje nepoznatog hemijskog sastava i digitalnu vagu s tragovima droge.

Jedan od većih dilera bio je 29-godišnji A.U. On je prodavao kokain, amfetamin, MDMA, smolu hašiša i marihuanu. Nabavljao ju je od takođe od ove grupe, ali osim u Zaprešiću, kokain je prodavao u Zagrebu. Među uhićenima su i dva 32-godišnjaka D.S. i T.V. koji su sarađivala s M.K. (41).

Pretresom kuće koju su koristili pronađeno je 20 grama kokaina, 10 komada tableta MDMA, tri uređaja za vakuumiranje, tri digitalne vage za precizno merenje težine, metalna hidraulična presa s kalupima za utiskivanje i razni pribor za pripremanje i pakovanje droge kao što su gumene rukavice, plastične vrećice, posude i drugo. Zanimljivo je da su većinu robe za prodaju skrivali pa je tako kraj štale nađena zakopana plastična bačva s drogom. U njoj je bilo 2.500 komada tableta droge MDMA, dva kilograma amfetamina i pet kilograma heroina.

Kurir.rs/24sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja