ŽUPNIK GREBIC O STEPINCU: Dao je krv i položio život štiteći nas od komunista! Ugrožavaju nas bradati sveštenici opasnih namera!
Foto: Printscreen/ Youtube

skandal na hrtvatskoj televiziji

ŽUPNIK GREBIC O STEPINCU: Dao je krv i položio život štiteći nas od komunista! Ugrožavaju nas bradati sveštenici opasnih namera!

Hrvatska -

Hrvatska radiotelevizija danas je uživo prenosila misu iz mesta Prozorje, kod Dugog Sela, na kojoj je sveštenik Dominik Gerbic govorio o "blaženom, a svetom", Alojziju Stepincu i, takođe, pomenuo "bradate sveštenike opasnih namera".

On je na početku mise govorio o Stepincu, koji je, kako je rekao, "dao svoju krv i položio svoj život štiteći svoje stado od komunističke nemani", prenosi portal Index.hr.

"Nećemo se, braćo i sestre, izvući iz ovoga stanja ako ne uzmemo blaženog Alojzija za svoj primer. Jer ne radi se samo o ovoj krizi u kojoj živimo, tu je puno segmenata krize. Svesni ste toga: od tužilaštva, od toga da mladi odlaze, od ekonomije, od obezvređivanja ili odbacivanja i branitelja i Domovinskoga rata...", rekao je Gebic.

On je zatim naveo da je "toliko zločinaca još uvek među nama, a nisu procesuirani", da bi onda, u prenosu uživo na javnoj televiziji, dodao: "I onda u jednom trenutku nađu se još i neki tamo bradati sveštenici opasnih namera govoriti nama ko su naši sveci, ko su naše svetinje, ko su naši velikani. Pa vreme je, hrvatski narode, da se probudiš!" Gerbic je o Hrvatima govorio kao o "velikom narodu" koji je "odbranio zapadne granice Vizantijskog carstva" i koji je "toliko toga dao istoriji", pa je sada, kako on smatra, "vreme da brani hrišćanstvo".

Gerbic je, takođe, tokom mise davao uputstva vernicima da ne glasaju za Socijaldemokratsku partiju, Hrvatsku demokratsku zajednicu, stranku "Možemo!" i za, kako je rekao, "sve leve".

HRT je, kad se misa završila, emitovao obaveštenje o tome da stavovi Dominika Gerbica delimično vezani za politički govor u propovedi nisu stavovi Hrvatske radiotelevizije, i ogradila se od toga.

Kurir.rs/Tanjgu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track