MILANOVIĆ SAD OCRNIO HRT: Vi ste politička i plaćenička televizija, sramota je ovo što radite VIDEO
Foto: Youtube/Večernji list

stalno sa nekim u svađi

MILANOVIĆ SAD OCRNIO HRT: Vi ste politička i plaćenička televizija, sramota je ovo što radite VIDEO

Hrvatska -

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović žestoko se danas obrušio na novinarku HRT-a, odbio je da u Splitu odgovara na pitanje Javnog servisa za koji je rekao da je politička televizija, a za politički program te kuće je rekao da je sramota.

"Idite na tržište, da vidimo koja će vas televizija zaposliti. Vi ste državna, politička televizija, vaš politički program je sramota, to je nivo Sovjetskog Saveza i to kažem kao hrvatski predsednik, a većina građana misli tako", rekao je Milanović.

Za HRT je rekao da je gori od Jutela.

"Sramota je ovo što radite. Vi ste plaćenici jedne političke opcije. Budete li tako solidarni, poješće vas prve i vašu televiziju. Sad ste me naterali da se svađamo. Vi ste korumpirana televizija", rekao je hrvatski predednik.

Upitao je ko određuje urednike na HRT-u, kao i ko im dopušta da nekažnjeno "lažu i varaju ljude".

Novinare je pozvao da ne budu solidarni sa, kako je kazao, nepravilnostima jedine televizije koja zna da će prvog u mesecu dobiti platu.

Povod za ovo obrušavanje bile su kritike izrečene na račun njegove kandidatkinje za predsednicu Vrhovnom suda Zlatu Đurđević.

Milanović je ocenio neprofesionalnim potez HRT-a koji je u emisiju pozvao Zlatu Đurđević, a da joj nije rečeno pritom da će u istoj emisiji biti i neko ko je protiv nje, za kojeg je predsednik rekao da je "kao truli klip ubačen preko tarabe".

Zlata Đurđević je prevarena, a slične situacije su se, kazao je, događale i njemu.

Milanović se novinarima izvinio na povišenom tonu, a to je opravdao opaskom da se ni oni nisu ponašali baš novinarski.

"Ne mogu se ljudi zvati u emisiju kao balavci a da im se njihovi aktivni kritičari podvale kao truli krompiri. To je protivno kodeksu i ne radi se tako", zaključio je Milanović, preneli su hrvatski mediji.

HRT: Neprimeren napad na novinarske slobode

Hrvatska radio televizija najoštrije je osudila današnji istup predsednika Zorana Milanovića u Splitu kada je odbio da odgovara na pitanja novinara Javnog servisa i optužio tu televizijsku kuću da su prevaranti i državna sramota.

U saopštenju HRT-a dostavljenom medijima se navodi da je Milanovićev nastup u javnosti neprimeren, uz podsećanje na član Ustava koji građanima garantuje slobodu medija.

HRT poruke predsednika tumači kao napad s pozicije moći na novinarske slobode i uređivačku politiku javnog medijskog servisa.

"Izražavamo zabrinutost zbog otvorenog aludiranja da će HRT i njegovi zaposlenici doživeti sudbinu nekadašnjeg Vjesnika. To je direktna pretnja javnom medijskom servisu i njegovim zaposlenicima", stoji u saopštenju HRT-a.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track