SUPERSONIČNI NACISTA: Kandidat za lokalne izbore u Zagrebu snimljen sa NDH simbolima i nacističkim pozdravom
Foto: Profimedia

lokalni izbori

SUPERSONIČNI NACISTA: Kandidat za lokalne izbore u Zagrebu snimljen sa NDH simbolima i nacističkim pozdravom

Hrvatska -

Na listi Mosta za izbor članova veća zagrebačke gradske četvrti Stenjevac našao se i Danijel Perić koji je snimljen više puta kako pozira sa nacističkim pozdravom i simbolima NDH.

Perić, koga u stranci nazivaju "supersonični" se, kako prenosi Index.hr, nalazi odmah ispod nosioca liste Marka Sladojeva i najavio je da neće primati nikakve finansijske nadoknade za svoj politički rad u veću, a pohvalio se i volontiranjem u Baniji.

Ono što nije pomenuo su nacistički pozdravi i NDH simboli.

Perić, koga su Jutarnji list i Indeks kontaktirali za komentar, kaže da je reč o političkim podmetanjima i da se svim navijačima mogu naći kompromitujuće fotografije.

"Raduje nas panika naših političkih oponenata koji su u strahu od snažne liste i ekipe u GČ Stenjevec. Ovakva podmetanja pokazuju i koliko su lažne ankete verodostojne. Nekad sam bio aktivan član BBB-a i navijačke subkulture, u kojoj se svakom mogu izvući kompromitirajuće fotografije sa neke pijanke ili druženja. Sada sam sređen porodični čovek, sazreo sam kao osoba, znam što su prave vrednosti i svo svoje slobodno vrijeme ulažem u humanitaran rad. Pomažem ljudima neozavisno od njihove nacionalnosti ili svetonazora, a snažno osuđujem sve totalitarne i autoritarne režime. Most je već duže vreme izložen prljavoj kampanji, što samo pokazuje da smo na pravom putu", rekao je Perić.

Zagreb, kandidat, nacista, izbori
foto: Printscreen/Jutarnji list

Sekretar Mosta Nikola Grmoja rekao je da su fotografije sa nacističkim pozdravom i simbolima NDH nastale pre osam godina na "nekakvim navijačkim druženjima i pijankama".

"To su fotografije stare osam godine sa nekakvih navijačkih druženja i pijanki. On je bio član Bad Blue Boysa te navijačke subkulture, pa je jako teško naći nekog ko iz takvih situacija nema nekakvu kompromitirajuću fotografiju. Već duže vreme je porodični čovek, koji je sazreo, koji se bavi humanitarnim radom", kaže Grmoja o spornim fotografijama.

On je dodao i da u Mostu ne smatraju da su ranija dela i stavovi njihovog kandidata nešto što mu treba stavljati na teret.

Kurir.rs/Jutarnji list/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja