Najnovije vesti

ADVOKAT NOBILO: Kazna od 10.000 evra bi iskorenila ustaše! Treba zabraniti sve simbole povezane sa NDH
Foto: Youtube/Printscreen

rešena stvar

ADVOKAT NOBILO: Kazna od 10.000 evra bi iskorenila ustaše! Treba zabraniti sve simbole povezane sa NDH

Hrvatska

Advokat Ante Nobilo izjavio je danas da nije video predložene izmene Krivičnog zakona o zabrani ustaških simbola, ali je, ističe, jasno da u Hrvatskoj treba zabraniti sve simbole povezane sa NDH.

Nobilo je za zagrebačke medije rekao da misli da ne treba ići u širu elaboraciju toga i dodao da od kada Austrija primenjuje prekršajnu kaznu od 10.000 evra i "ustaše su nestale".

"Austrijanci su napravili prekršajnu kaznu od 10.000 evra i nestale su ustaše. U prvom naletu je bilo prekršaja, ali nakon toga više ne. Što se tiče Austrijanaca, Blajburg je rešena stvar", naveo je Nobilo.

Ljudi su, ističe, umorni od svega toga, a država je ta koja treba da podvuče crtu HOS, koji u svom amblemu ima ustaški poklič "Za dom spremni" je, smatra Nobilo, mistifikacija problema.

Prema njegovim rečima, Komisija koju je oformio Andrej Plenković stvorila je problem i na mala vrata otvorila mogućnost da se koristi ZDS.

"Premijer je formirao Komisiju i to što su oni napravili po meni je skandal. Nisu istorijski istraživali šta je bio HOS. Da jesu, shvatili bi, kao što je i Franjo Tuđman, da je HOS bio opasnost za Hrvatsku", naveo je, između ostalog, Nobilo.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja