01:19

HRVATSKA PROSLAVLJA DAN POBEDE U KNINU

dolazak je najavio ceo državni vrh

KURIR U KNINU Dok Srbija tuguje zbog Oluje, Hrvati obeležavaju DAN POBEDE ! VIDEO

Hrvatska -

U Hrvatskoj se danas svečano obeležava 26. godišnjica vojne operacije "Oluja", koja se u toj zemlji slavi i kao "Dan pobede i domovinske zahvalnosti" i "Dan hrvatskih branitelja", uz blage izmene zbog epidemioloških mera povezanih sa korona virusom.

U Kninu se očekuje dolazak celog državnog vrha, ali bez političkih predstavnika srpske manjine koji su najavili da ove godine neće doći na proslavu, prenose hrvatski mediji.

Knin, Oluja, Godišnjica Oluje, Proslava Oluje
foto: Nemanja Nikolić

Centralna svečanost povodom dvodnevnog obeležavanja "Oluje" održaće se na stadionu fudbalskog kluba "Dinara" u Kninu, a za večeras je najavljen prijem za ratne zapovednike koji će organizovati predsednik Hrvatske Zoran Milanović, prenose hrvatski mediji.

Vence su položili predsednik Hrvatske Zoran Milanović s predstavnicima lokalne vlasti, predsednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković i premijer Andrej Plenković s delegacijom vlade, kao i udruženja porodica žrtava Domovinskoga rata, prenosi Hina.

Knin, Oluja, Godišnjica Oluje, Proslava Oluje
foto: Nemanja Nikolić

Pre njihovog obraćanja na video zidu postavljenom na stadionu biće prenošena ceremonija podizanja zastave Hrvatske na Kninskoj tvrdjavi, uz pevanje himne, a posle obraćanja državnih čelnika uslediće program akrobatske grupe "Krila Oluje."

U večernjim satima na Kninskoj tvrdjavi održaće se koncert orkestra Oružanih snaga Hrvatske. Koncert će zbog epidemioloških mera biti održan bez publike ali uz prenos na Hrvatskoj televiziji.

Obeležavanje 26. godišnjice Oluje u Kninu završiće se vatrometom u 22.00.

Kako Kurir saznaje, redovna autobuska linija iz Beograda za Šibenik jutros nije stajala na stanici u Kninu iz bezbednosnih razloga, već je par putnika istovarila na magistrali izvan Knina.

Oluja, Knin
foto: Nemanja Nikolić
Knin, Oluja, Godišnjica Oluje, Proslava Oluje, Hrvatska
foto: Nemanja Nikolić
Knin, Oluja, Godišnjica Oluje, Proslava Oluje
foto: Nemanja Nikolić

Na proslavi ''Dana pobede i domovinske zahvalonosti'' je i olimpijka iz Knina Mateja Jelić koja je osvojila zlato u tekvondou u kategoriji do 67 kilograma.

Bonus video:

01:19

HRVATSKA PROSLAVLJA DAN POBEDE U KNINU

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track