TOMPSON U DRUŠTVU NACISTE I ČLANA KJU KLUKS KLANA: Advokat ustaškog pevača objavio sliku pa je hitno povukao!
Foto: Printscreen/Facebook

nije ga sramota

TOMPSON U DRUŠTVU NACISTE I ČLANA KJU KLUKS KLANA: Advokat ustaškog pevača objavio sliku pa je hitno povukao!

Hrvatska -

Marko Perković Tompson imao je koncert 4. septembra u Iloku. Njegov advokat Davorin Karačić objavio je na Fejsbuku fotografije na kojima pozira sa nemačkim neonacistom Markusom Frnticom, inače predsednikom štutgartske podružnice rasističkog Kju Kluks Klana. Karačić je na Fejsbuku objavio fotografije na kojima pozira sa neonacistom i označio Frnticu, pišu Novosti

Te subote Karačić je snimljen u Osijeku kod spomenika crvenoj ribi, a zatim u Viškovcima i Iloku, gde su pozirali zagrljeni sa Tompsonom. Objavio je i fotografije iz bekstejdža, a zatim i u Spomen domu hrvatskih branitelja u Vukovaru.

Nakon što su Novosti objavile članak, uklonio je publikaciju.

Stutgarter Nahrihten u opširnom članku iz 2015. godine piše da je nemačka obaveštajna služba prvi put primetila Markusa Frntića 1996. godine, kao vođu ogranka rasističke organizacije Ku-Kluk-Klan iz Štutgarta, pišu Novosti.

Nemački istraživački novinari Franc Fajder i Sven Ulenbruh opisuju Frntića kao ključnu neonacističku ličnost na jugozapadu Nemačke. Tamo je, prema nemačkim novinama, izgradio ogranak poznate ekstremističke mreže Blood & Honor. U istom dnevniku stoji da Frntic ima tetovažu Adolfa Hitlera preko stomaka. Frntic, sin majke Nemice i oca Hrvata, ima odlične kontakte u krugovima fašista i zločinaca u Hrvatskoj ", pišu novinari u tom tekstu. Navode i da je registarski broj njegovog vozila 1488, šifra za „Hajl Hitler“.

Frntic se decenijama kretao u nemačkim neonacističkim krugovima, a 2018. je saslušan pred istražnim odborom. Predsedavajući komisije opisao je Frntićev stan kao "privatni muzej Trećeg rajha".

Tompsonov advokat Davorin Karačić, član predsjedništva Nezavisnih za Hrvatsku i član navijačke grupe Bad Blue Bojsa poznat je po zalaganju za ustaški pozdrav "Za dom spremni".

Političke disidente i novinare javno naziva "jugo-pacovima", "retardiranim levičarima" i "kučkama", a uporedio ih je i sa bakterijama, pišu Novosti.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track