Najnovije vesti

REŠENA MISTERIJA SA KRKA: Povređena žena koja je izgubila pamćenje je državljanka Slovačke! VIDEO
Foto: Pu Primorsko-goranska

konačno

REŠENA MISTERIJA SA KRKA: Povređena žena koja je izgubila pamćenje je državljanka Slovačke! VIDEO

Hrvatska

Identitet povređene žene koja je pronađena na Krku konačno utvrđen. Kako se pretpostavljalo, radi se o 57-godišnjoj Slovakinji Danijeli A.

Prema informacijama iz policije utvrđeno je da je reč o 57-godišnjoj državljanki Slovačke.

Podsećamo da je ova Policijska uprava na osnovu čl. 33. stav 4. Zakona o policijskim poslovima i ovlašćenjima javno su objavljene fotografije pronađene žene, sa zahtevom za pomoć u utvrđivanju njenog identiteta, budući da pronađena žena nije mogla da pruži podatke o sebi i policijskim merama i radnjama koje su preduzete od njenog otkrića ne dovodi do toga da osoba radi. Pomenuta žena je prilikom otkrivanja imala povrede za koje je utvrđeno da nisu nastale kao posledica krivičnog dela. Ženi je ukazana lekarska pomoć i smeštena je u bolnicu.

Od objavljivanja fotografija, policija je primila na desetine elektronskih poruka od građana iz zemlje i inostranstva, kako iz zemalja Evropske unije, tako i iz drugih zemalja, koji su želeli da pomognu policiji u utvrđivanju identiteta žene slanjem fotografija ili drugih informacije. Takođe, osim putem elektronske pošte, izveštaji su primljeni i na druge načine i policijski službenici su ih detaljno proverili koristeći metode i tehnike koje su im bile na raspolaganju.

Na primer, neki od izveštaja dobijenih nekoliko dana nakon objavljivanja fotografija doveli su do pronalaska ranca, iako stvari koje su u njemu pronađene nisu pomogle u otkrivanju identiteta pronađene žene.

Takođe, provere u bazama otisaka prstiju hrvatske policije nisu dovele do utvrđivanja identiteta, pa je Interpol obavešten o pronađenoj ženi i zatražena je pomoć strane policije.

Štaviše, prvi od nekoliko izveštaja koji vode do identifikacije pronađene žene policija je primila 20. septembra uveče. Kako se iz dostavljenog pokazalo da bi pronađena ženska osoba mogla biti državljanka Slovačke, pomoć slovačke policije zatražena je kroz međunarodnu policijsku saradnju. Zahvaljujući dobroj saradnji i uvažavajući to što se radilo o hitnosti, od slovačke policije je vrlo brzo stigao odgovor koji je putem fotografije potvrdio da je žena identifikovana kao slovačka državljanka, stara 57 godina.

Policija se zahvaljuje građanima, iz zemlje i inostranstva, domaćim i stranim medijima, kao i kolegama iz Slovačke, na pomoći i saradnji, koji su doprineli utvrđivanju identiteta pronađene žene.

Prema dosada utvrđenim informacijama, slovačka državljanka boravila je u Hrvatskoj kao turist, a policija će nastaviti da utvrđuje okolnosti koje su prethodile njenom dolasku i otkriću na ostrvu Krk, na nepristupačnom terenu Dobrinja.

Kurir.rs/Jutarnji

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja