BACALI IH SA TERASE, TUKLI NA SMRT, ZADAVILI GOLIM RUKAMA: Ovo su roditelji monstrumi iz Hrvatske čije su žrtve bila njihova deca
Foto: Instagram

zločini koji su potresli region

BACALI IH SA TERASE, TUKLI NA SMRT, ZADAVILI GOLIM RUKAMA: Ovo su roditelji monstrumi iz Hrvatske čije su žrtve bila njihova deca

Hrvatska -

Stravičan zločin koji se dogodio u noći s petka na subotu u Zagrebu potresao je Hrvatsku i ceo region.

Pomahnitali otac je u svom penthausu u Zagrebu golim rukama ubio svoje troje dece, a zatim pokušao samoubistvo.

otac, otac ubio troje dece, Zagreb, otac ubio troje dece u Zagrebu, ugušio troje dece, Mlinovi
foto: Facebook Printscreen

Policajce koji su vršili uviđaj sačekala je jeziva scena - otac, inače austrijski državljanin koji živi i radi u Hrvatskoj, oko tela ubijene dece je složio njihove igračke. Nezapamćen zločin najavio je bizarnim statusom na Fejsbuku u kojem je kao razloge naveo probleme sa bivšom ženom i manjak novca zbog kojeg ga je ostavila devojka, a pominjao je i svoju "braću iz masonske lože".

Harald Kopic
foto: Facebook

Ovo nije jedini porodični zločin koji je šokirao zemlju, a u kojem su žrtve bile deca. Jedan takav desio se pre svega nekoliko meseci.

Devojčica pretučena na smrt

Sredinom maja u bolnici u Novoj Gradiški preminula je teško povređena dvoipogodišnja devojčica. Lekari su se danima borili za život devojčice koju je majka dovela u bolnicu. Ona je rekla da je dete palo, ali ubrzo je otkrivena strašna priča. Devojčica je, osim teških povreda glave, imala i modrice po telu različite starosti i svrab, pa su lekari odmah posumnjali u priču majke.

Sumnja se da je dete zlostavljano od novembra 2020. do marta 2021. I za ostalo troje dece koja su oduzeta iz zajedničkog domaćinstva sumnja se da su bila zlostavljana duži period.

Majci se stavlja na teret da je udarala dete neprimerenom silom, zbog čega je došlo do povreda zbog kojih je dete završilo u bolnici. Ocu (27) se stavlja na teret zanemarivanje i zlostavljanje za sve četvoro dece, ukupno četiri krivična dela. Njemu preti kazna do osam godina zatvora. Otac je i pre bio prijavljivan zbog nasilja u porodici.

Bacio decu sa terase

Josip Rođak (54) je 28. februara 2019. godine sa prvog sprata kuće na Pagu bacio svoje četvoro dece, nakon čega je osuđen na 30 godina zatvora uz obavezno psihijatrijsko lečenje.

On je tog dana u kući u Pagu, gde je sa suprugom i decom bio podstanar, svoje četvoro dece, dok su spavala, uzeo iz spavaće sobe i jedno po jedno, u nameri da ih ubije, bacio sa terase ispred ulaznih vrata. Deca su s visine od skoro pet metara pala na beton u dvorištu. Dve devojčice i jedan dečak teško su povređeni, a jedna devojčica je pretrpela lakše povrede.

Mališani su se oporavili, a u međuvremenu je otkriveno da su živeli u jezivim uslovima. Navedeno je da su zbog života sa ocem monstrumom sva deca mucala.

"Majka sotona"

Majka monstrum Kjara Pašić (32), ili majka sotona kako je nazivaju u Hrvatskoj, 2017. godine je ubila svog trogodišnjeg sina Denisa. Nakon što ga je zadavila, stavila je njegovo telo u kolica i sa maloletnom prijateljicom ih gurala po gradu, želeći da prikrije zločin i otarasi se tela.

Samo nekoliko sati nakon što je golim rukama zadavila sina, nešto iza ponoći, Kjara je ušetala u zgradu pulske policije i potpuno staloženo i mirno, prijavila nestanak sina Denisa. Policajcima u tom trenutku napamet nije palo da je majka ubica.

U toku večeri, kada je pao mrak, majka Kjara i njena prijateljica su krenule ka moru sa namerom da telo mrtvog deteta bace u more i kasnije sve prikažu kao nesrećan slučaj utapanja dečaka koji je nestao. Bacile su ga u kameniti plićak, a dečja kolica zaturile unutar šipražja odavno zapuštene kasarne.

Policiji je brzo bilo sumnjivo što je nestanak prijavila tek šest sati kasnije, pa se stravično klupko zločina brzo odmotalo.

Za ubistvo su optužene majka i 14-godišnjakinja koja joj je navodno pomagala. Maloletna devojčica je štićenica doma i ranije je takođe bila problematična, a saznalo se da je navodno i sama zlostavljano dete. Okrutna majka dobila je 33 godine zatvora i još najviše dve godine psihosocijalnog lečenja.

Doveli u bolnicu mrtvu bebu

Mnogi Hrvati još pamte jezivi slučaj iz 2012. godine iz Slavonskog Broda. Roditelji su tada u lokalnu bolnicu dovezli tromesečnu mrtvu bebu, da bi ubrzo policija u njihovom domu pronašla i dvoipogodišnju zlostavljanu i pothranjenu devojčicu, njenu sestru (4) i polubrata. Centar za socijalni rad znao je da je porodica problematična, a inspekcija Ministarstva socijalne politike utvrdila je niz nepravilnosti i propusta u više slučajeva u tom Centru.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track