VOZILA PIJANA I BEZ DOZVOLE PA SE KOLIMA ZABILA U KUĆU: Devojka ostala zarobljena u vozilu, zid se zamalo srušio na nju FOTO
Foto: Shutterstock

izbegnuta tragedija

VOZILA PIJANA I BEZ DOZVOLE PA SE KOLIMA ZABILA U KUĆU: Devojka ostala zarobljena u vozilu, zid se zamalo srušio na nju FOTO

Hrvatska -

Dve devojke su u noći sa nedelje na ponedeljak u Vinici, mestu koje pripada Varaždinskoj županiji, udarile automobilom u zid porodične kuće.

Nakon što je devojka koja je upravljala automobilom izgubila kontrolu nad vozilom zbog prevelike brzine, završile su na trotoaru, sletele sa njega i probile živu ogradu, a zatim i zid porodične kuće čiji su se ostaci skoro srušili na automobil, prenosi Dnevnik.hr.

Dok je njena 22-godišnja saputnica uspela da pobegne iz automobila, 23-godišnji vozač ostala je zarobljena u njemu.

Devojka koja je upravljala vozilom bila je pod dejstvom alkohola i vozila je iako joj je izrečena mera zabrane upravljanja vozilima.

O nesreći su na svom Fejsbuku prijavili i vatrogasci iz Vinice.

"U noći sa nedelje na ponedeljak u 1:39 sati dobili smo dojavu iz operativnog centra i izašli na tehničku intervenciju sa navalnim i kombi vozilom sa ukupno devet vatrogasaca".

Nakon što su shvatili da je ostatak kuće u opasnosti od urušavanja na lično vozilo, u kojem se nalazi zarobljeni vozač, vatrogasci su se podelili u dve ekipe.

"Prva je pružila pomoć suvozaču koja je izašla iz vozila, dok je drugi tim počeo da obezbeđuje zgradu od daljeg urušavanja i uz pomoć hidrauličnog alata i motorne testere oslobodio je vozača automobila koji je bio zarobljen u vozilu. Tri vatrogasca iz Javne vatrogasne stanice Varaždin (JVP) naknadno su prišla mestu događaja i takođe su svojim hidrauličnim alatima pomogla u spasavanju povređene osobe", opisali su vatrogasci koji su devojku vozača oslobodili uz pomoć radnika hitne pomoći.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track