PACIJENT IZ SAMOBORA POZITIVAN NA KORONU POBEGAO SA INFEKTIVNE KLINIKE: Bio na kiseoniku, posle nekoliko dana pronađen mrtav!
Foto: Printscreen YouTube

bizarno

PACIJENT IZ SAMOBORA POZITIVAN NA KORONU POBEGAO SA INFEKTIVNE KLINIKE: Bio na kiseoniku, posle nekoliko dana pronađen mrtav!

Hrvatska -

Pedesetogodišnjak iz okoline Samobora, pozitivan na koronu, prekuče je pobegao iz Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević, gde je bio na kiseoniku.

Nakon bega iz bolnice pacijent je, kako se saznaje, juče pronađen u naselju Hoto Vile kod majke, gde je preminuo, a na terenu su bili policija i hitna.

Iz Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije za Index su rekli da su juče (19.10.) u 15:56 primili poziv s broja 112 za intervencijom u Strmcu kod Svete Nedelje u naselju Hoto vile.

"Poziv nam je stigao za intervenciju u Strmcu u Hoto Vilama. Hitna je na mjesto intervencije stigla u 16.02 sati. Zatekli smo pacijenta, rođenog 1968. bez svijesti i znakova života. Nakon toga je pristupljeno reanimaciji pacijenta, da bi se tijekom reanimacije od njegove majke doznalo da je pacijent covid pozitivan, da je bio u bolnici Fran Mihaljević, te da je pobjegao iz iste bolnice i da ga je policija tražila cijelu noć bezuspješno", rekli su iz Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije.

Ističu kako je nakon 35 minuta reanimacije pacijent proglašen mrtvim.

"Nakon 35 minuta reanimacije pacijent se proglašava mrtvim, nije imao puls i pojavljuju se sigurni znaci smrti. Od pacijentove majke se saznaje da je on pobegao dan pre sa Infektivne, gde je bio stavljen na kiseonik. Zarazna je raspisala potragu za njim i policija ga je tražila, no nisu ga našli. Zatečen je kod majke u Hoto Vili, ali prijavljen je bio na drugoj adresi", saznaju iz Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije.

Iz policije su nam potvrdili da je osoba samovoljno napustila bolnicu i da znaju za događaj te da su reagirali.

"Znamo za događaj, reagirali smo na dojavu bolnice o samovoljnom udaljavanju iz bolnice, u trenu pronalaska osobe unutar 24 h, ta je osoba preminula na području Samobora u privatnom prostoru, rečeno je u Policijskoj upravi zagrebačkoj.

"Nije to prvi pacijent koji je otišao samovoljno iz bolnice", rekla je dr. Markotić.

Na upit kako pacijent može izaći ako je na lečenju, odgovorila je u kojem slučaju se pacijenta može prisilno zadržati.

"Ako je pacijent životno ugrožen onda ga možemo zadržati, ali mi nemamo zatvor, ne možemo nekoga protiv njegove volje držati. Ako je osoba dobro, mogao je izaći", rekla je.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track