SINOVI HRVATSKOG POLITIČARA BEŽALI OD POLICIJE Bacili pušku i dve kese, svi iznenađeni sadržajem! Evo kako se otac brani! FOTO
Foto: Međimurska policija, Profimedia

efikasno

SINOVI HRVATSKOG POLITIČARA BEŽALI OD POLICIJE Bacili pušku i dve kese, svi iznenađeni sadržajem! Evo kako se otac brani! FOTO

Hrvatska -

Policija iz Čakoveca juče je u Gornjem Hrašćanu pretresla stan koji koristi 21-godišnjak.

Pre samog početka pretrage, policijski službenici su uočili kako se trčeći iz dvorišta kuće udaljavaju dvije muške osobe držeći u rukama sumnjive predmete koje su u jednom trenutku odbacili.

sinovi plitičara, hapšenje
foto: Međimurska policija

"Brzom reakcijom policijskih službenika obojica su uz upotrebu sredstva prisile uhapšena i dovedena u službene prostorije Policijske uprave međimurske, gde je utvrđeno su 29 i 26-godišnjaci s područja opštine Nedelišće u pokušaju bekstva odbacili automatsku pušku i sef u kojem se nalazio domaći i strani novac, a koje su policijski službenici pronašli i oduzeli", navode dalje iz međimurske policije.

sinovi plitičara, hapšenje
foto: Međimurska policija

Tokom pretrage doma i drugih prostora u Gornjem Hrašćanu pronađene su i od 21-godišnjaka oduzete dve PVC kese u kojima se nalazilo oko 28 kg duvana, vazdušna puška, 37 komada municije, dva okvira za automatsku pušku i dve digitalne vage.

Protiv 21-godišnjaka zbog nedozvoljena trgovine i nedozvoljena posedovanje izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih materija kao i protiv 29 i 26-godišnjaka zbog izvrpšenja krivičnog dela Sprečavanje dokazivanja, podnieće se krivične prijave nadležnom državnom tužilaštvu.

sinovi plitičara, hapšenje
foto: Međimurska policija

Ali, Telegram saznaje da su dvojica od trojice mladića kod kojih je policija pronašla arsenal oružja i municije sinovi predsednika Veća romske nacionalne manjine Međimurja, Matjaša Dide Oršuša.

Oršuš je burno reagovao na pitanje kako to da su mu sinovi prijavljeni za krivična dela povezana s oružjem. Tvrdi da mu lokalni mediji podmeću.

"Zašto su uvijek kada se nešto dogodi u Međimurju krivi Oršuš i Kajtazi", upitao je. Potvrdio je ipak da je jedan sin obuhvaćen krivičnom prijavom nakon pretrage u Gornjem Hrašćanu pa je optužio policiju da sarađuje s dilerima. Najavio je da će idućih dana objaviti neka "iznimno važna nova saznanja".

Kurir.rs/Net.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track