Najnovije vesti

VIŠE OD DVE GODINE POTKRADALA UJAKA: Iz skrivenog sefa u potkrovlju stana uzela 240.000 evra, osuđena na društveno korisni rad
Foto: Jonathan Jake Scott / Alamy / Alamy / Profimedia

čakovec

VIŠE OD DVE GODINE POTKRADALA UJAKA: Iz skrivenog sefa u potkrovlju stana uzela 240.000 evra, osuđena na društveno korisni rad

Hrvatska

Zbog krađe 240.000 evra koji su pripadali njenom ujaku, 28-godišnja B.S. osuđena je na Opštinskom sudu u Čakovcu na 11 meseci zatvora, koji se zamenjuje društveno korisnim radom.

Jedan dan zatvora zamenjuje se sa dva sata rada, na ukupno 660 sati rada za opšte dobro.

Kako prenosi emedjimurje, ona je od kraja 2017. do februara 2020. godine u više navrata ukrala 240.000 evra iz sefa u stanu svog ujaka u Čakovcu. Ujak joj je verovao, pa je saznala da ima skriveni sef u potkrovlju stana. Pronašla je originalni ključ i u najmanje deset navrata tajno iz sefa ukrala razne sume novca, od 2.000 evra pa naviše.

Nisu utvrđene nikakve otežavajuće okolnosti

Kada je ujak sakrio ključ na drugom mestu, nećaka je raznim alatima pokušala nasilno da otvori sef, ali bezuspešno. Na suđenju je u potpunosti priznala krađu i pokajala se, izražavajući žaljenje. Obećala je da se to neće ponoviti. Dogovorila se sa ujakom da mu vrati ukradeni novac ako bude moguće.

Sud je kao olakšavajuće okolnosti priznao to što ranije nije bila osuđivana, da je iskreno priznala krivično delo i time doprinela bržem i efikasnijem rešavanju slučaja, da je izrazila žaljenje i kajanje, a novac je dobrovoljno vratila.

Otežavajuće okolnosti nisu utvrđene, pa se sud odlučio za blažu kaznu.

Kurir.rs/emedjimurje

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja