SKANDAL U ZAGREBU: Sa leta za Brisel izbačeno 14 putnika! Saopštili im da za njih nema mesta, a onda ih sačekala policija
Foto: Profimedia

156 putnika odletelo

SKANDAL U ZAGREBU: Sa leta za Brisel izbačeno 14 putnika! Saopštili im da za njih nema mesta, a onda ih sačekala policija

Hrvatska -

Grupa od 14 putnika sprečena je bila u nedelju popodne da odleti prema Briselu za zagrebačkog aerodroma. Putnici su čekirali karte, predali prtljag i zauzeli svoja sedišta kada je došao prvo jedan stujard, a zatim još nekolicima, koji su prvo sa četa izabcili 10 putnika, a onda došli po još četvoricu, koju su najurili iz aviona, piše zagrebački Jutarnji list.

Kako piše ovaj hrvatski mediji, njima je rečeno samo da se u avionu nalaze "ilegalno".

Naime, na redovnoj avio liniji Zagreb- Brisel, zatekla se i novinarka Jutarnjeg lista Zrinka Korljan, koja je trebala da poleti avionom kompanije "Rajaner".

- Ovakvu situaciju još nisam doživela. Najpre su došli do te grupe putnika, kojima su rekli da se u avionu nalaze ilegalno , ali im nisu dali nikakva objašnjenja. Samo su im rekli da pokupe svoje stvari i izađu iz aviona. Zatim su stjuardi krenuli da kontrolišu broj sedišta i ukrcanih putnika. Kada su to završili, putnicima koji su ostali u avionu obratio se kapetan- Rekao je da svi putnici moraju da napuste avion i da se vratimo na "ček in ", jer je u pitanju greška. usledilo je veliko negodovanje putnika, od kojih su neki psovali, izjavila je novinarka Jutarnjeg lista.

Ona je dodala i da je policija okružila 14 putnika među kojima nije bilo nijednog deteta ni žene. Oni su kasnije kako navodi Jutarnji list zadržani, dok su ostali putnici poleteli za Brisel.

Kako se kasnije saznalo policija je naložila da se avion isprazni, a unedelju uveče oglasila se i zagrebačka policija svojim sapštenjem u kome su naveli da je 14 putnika zamoljeno da napuste avion zbog neispunjavanja trenutnih pravila pružanje usluge prevoza i da su putnici takođe na zahtev zaposlenih zadržani radi provere.

Kurir.rs/Jutarnji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track