PETORKA POD ISTRAGOM Majka je u Lepoglavu sinu slala porniće i Cecine spotove preko dvojice osuđenih ubica
Foto: Sergio Barrios / Panthermedia / Profimedia

nedozvoljeni postupci

PETORKA POD ISTRAGOM Majka je u Lepoglavu sinu slala porniće i Cecine spotove preko dvojice osuđenih ubica

Hrvatska -

USKOK je u saopštenju opisao kako je petorka slala ilegalne stvari u zatvor. Među okrivljenima je Branka Mafalani, majka Amira Mafalanija, koja je slala mobilni telefon i SIM kartice, ali i porniće i nove filmove i serije za sina.

USKOK je u petak objavio kako su na temelju kaznene prijave PU varaždinske i u saradnji sa Kaznionicom u Lepoglavi, doneli rešenje o sprovođenju istrage protiv petoro hrvatskih državljana (1966., 1971., 1982., 1978., 1956.) zbog počinjenja kaznenih dela zloupotrebe položaja i ovlašćenja, podsticanja na zloupotrebu položaja i ovlašžeja kao i oko pomaganja u zloupotrebi položaja i ovlašćenja.

Kako piše Jutarnji, prijavljeni su Amir Mafalani, Armendo Musliu, Branka Mafalani (65), kao i dvojica zaposlenih u zatvoru.

Kako se navodi, Branka Mafalani je ta koja je Armendu Musliju slala mobilni sa SIM karticom i steroide, a svom sinu, Amiru Mafalaniju, slala je porniće, spotove Cece Ražnatović, kao i nove filmove i serije.

Uskokovo saopštenje prenosimo u celosti:

Uskok navodi kako se osnovano sumnja da je I okr., u razdoblju od februara 2021. do januara 2022., u Zagrebu i Lepoglavi, kao zaposlena i ovlašćena osoba Centralni zatvor u Hrvatskoj Lepoglava, s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi za sebe i skladno prethodnom dogovoru sa III i IV okrivljenim o unošenju nedozvoljenih predmeta u prostorije Kaznionice za određenu novčanu nagradu, nedozvoljeno unosio predmete u prostorije KP-a i predavao ih okrivljenima iako je znao da je unos takvih predmeta unutar prostorija KP-a kao i njihovo posedovanje od strane zatvorenika zabranjeno, s čijim dogovorom je V okr. bila upoznata.

Tako je I okr., od neutvrđene osobe koju je odredio IV okr., preuzeo mobilni sa dve SIM kartice, kao i dve papirne fascikle u kojima su se nalazile kapsule anaboličnog steroida te supstance za smirenje, dok je od V okr. preuzimao više preporučenih poštanskih pošiljki u kojima su se nalazili optički mediji sa nelegalno snimljenim sadržajem, a koje je za potrebe III okr., pripremala V okr. i slala ih putem Hrvatske pošte. Nakon njihovog preuzimanja, I okr. je koristeći se položajem službene osobe nedozvoljeno unosio predmete u prostorije KP-a i predavao ih okrivljenima.

Osim toga, u razdoblju od avgudta do decembra 2021. u Lepoglavi, II okr., kao zaposlena i ovlašćena službena osoba KP-a u Lepoglavi, sa ciljem da pogoduje III okr., a potencijalno i drugim zatvoreniciima, skladno prethodnom dogovoru sa III okr. o unošenju nedozvoljenih predmeta u prostorije KP-a, s kojim je bila upoznata i V okr., dostavljao dvojici zatvorenika neotvorene pošiljke koje su oni predavali III okr., iako je znao da je unos takvih predmeta unutar prostorija Kaznionice i njihovo posedovanje od strane zatvorenika zabranjeno.

Nakon što je u prostorijama Lepoglave preuzimao preporučene poštanske pošiljke u kojima su se nalazili DVD mediji s nelegalno snimljenim sadržajem, koje je na ime zatvorenika pripremala i putem Hrvatske pošte slala V okr., I okr. nije otvarao pošiljke i dostavljao ih u Odeljenje obezbeđenja zbog pregleda, već ih je koristeći se položajem službene osobe, neotvorene dostavljao zatvorenicima koji su ih potom predavali III okr.

USKOK je Županijskom sudu u Zagrebu predložio određivanje istražnog zatvora protiv jednog okrivljenog. Dvojica okrivljenih ranije su lišena slobode u drugim predmetima.

Kurir.rs/24sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track