NESTALI HRVATSKI MORNAR NAĐEN ŽIV POSLE 30 GODINA U ŠPANIJI: Niko ne zna zašto se Petar nikad nije javio porodici
Foto: Printscreen/Nestali.hr, Profimedia

rešena misterija

NESTALI HRVATSKI MORNAR NAĐEN ŽIV POSLE 30 GODINA U ŠPANIJI: Niko ne zna zašto se Petar nikad nije javio porodici

Hrvatska -

Pomorac Petar Marčinko, koji je nestao pre 30 godina iz Čepikuća na samom jugu Hrvatske, pronađen je u Španiji, gde i danas živi.

Javnost još ne zna razlog njegovog misterioznog odlaska u Španiju pre 30 godina i zašto nikada nije kontaktirao svoju porodicu.

Poslednji podatak o njemu bio je u aprilu 1992. godine, kada se kao 39-godišnjak iskrcao sa broda Dubrovnik u Hihonu u Španiji i od tada mu se gubi svaki trag.

nestali mornar, Hvatska
foto: Printscreen/Nestali.hr

Tek 30 godina kasnije, Policijska uprava dubrovačko-neretvanska dobila je ove nedelje potvrdu od međunarodnih institucija sa kojima su sarađivali u proveri dokumenata koji su se nedavno pojavili u policijskoj stanici Ston na njegovo ime.

List DuList naveo je da su iz Policijske uprave istakli da su dokumenta primili službenim putem preko Ambasade Hrvatske u Španiji i da je potrebno utvrditi Marčinkov identitet i verodostojnost pristiglih dokumenata.

Nakon detaljne provere, Marčinko je pronađen živ u Španiji.

Njegovi susedi iz sela Čepikuća za njega su imali samo reči hvale, piše Blic.

- Za mene je kao momak bio ‘prva liga’... Iz istog smo sela, s njim sam, što se kaže, cigar delio. Nije bio ni oženjen, niti je imao dece. Ima četiri brata, dva su pokojna, a dva su živa. Jedan je u Kanadi, drugi u Francuskoj. Svakome je hteo da pomogne, nije nikada nikome bio dužan. O njemu mogu reći sve najbolje, nisam nikada čuo da je s nekim imao problema i to će svako reći. Niko nema šta da mu prigovori. Bio je odličan, predobar, bio je miran, rekao je jedan od njih.

Prema rečima jednog suseda, Petar je trebalo da se ukrca na brod za Kanadu da ode kod brata, ali iz nekog razloga, on to izgleda nije učinio, nego se iskrcao u Španiji.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja