POSLE POPLAVE I ZEMLJOTRESA BANIJU POGODILA NOVA NEVOLJA: Pijavica protutnjala pored Siska, kamera snimila sve VIDEO
Foto: Facebook/Stjepan Vego

Nevreme u regionu

POSLE POPLAVE I ZEMLJOTRESA BANIJU POGODILA NOVA NEVOLJA: Pijavica protutnjala pored Siska, kamera snimila sve VIDEO

Hrvatska -

Olujno nevreme praćeno vetrom, kišom i tučom zahvatilo je u sredu čak pet županija, a primljene su dojave o oštećenim krovovima, srušenim stablima na saobraćajnicama i oštećenim privatnim vozilima.

U popodnevnim časovima nevreme je zahvatilo delove Krapinsko-zagorske, Varaždinske, Međimurske i Koprivničko-križevačke županije, a u večernjim časovima i Sisačko-moslavačku županiju, objavilo je Civilna zaštita na svojim internet stranicama.

Županijski centri 112 primili su dojave o oštećenim krovovima, oštećenim limovima i crepovima na privrednim objektima i dojave o srušenim stablima na saobraćajnicama i oštećenim vozilima.

A u Selima, prigradskom naselju Siska, snimljena je razorna snaga pijavice koja je pogodila to područje.

- Posle poplava i potresa sad i pijavica - naveo je autor snimke koju je objavio na Fejsbuku. Podsetimo, kako su prema informacijama komandanta Javne vatrogasne jednice grada Siska Miroslava Goluba, oštećena tri krova u Selima i Odri i električni vodovi u Gredi zbog čega se zapalilo krov jedne porodične kuće. U Selima je drvo palo na dečji vrtić. Na terenu su bili pripadnici JVP-a i vatrogasci dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Sela, Odre, Grede i Jazvenika koji su radili na otklanjanju nastalih oštećenja. Kurir.rs/Večernji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track