USTAŠKI POZDRAV I UNIFORME ZA KRAJ ŠKOLE: Nastavnica iz Slavonskog Broda sa osmehom ispratila poruku svojih maturanata!
Foto: SBplus/društvene mreže

bruka

USTAŠKI POZDRAV I UNIFORME ZA KRAJ ŠKOLE: Nastavnica iz Slavonskog Broda sa osmehom ispratila poruku svojih maturanata!

Hrvatska -

Maturanti širom Hrvatske u sredu su tradicionalno poslednji dan nastave obeležili „ludim danom” ili „norijadom”. Dugogodišnji običaj je da se đaci u svakom odeljenju svaki dan „uniformišu” radi prepoznatljivosti i da svojom odećom pošalju poruku.

Poruka koju su uputili maturanti CNC operatera Industrijsko-obrtničke škole u ​​Slavonskom Brodu nimalo za ponos, iako se, kako piše portal SBplus, na licu njihove profesorke hrvatskog jezika vidi osmijeh i ponos .

Skandalozno je da su ovi maturanti obučeni u uniforme koje podsećaju na HOS i slične na kojima je na majicama odštampan tekst „Za norijadu spremni“, a svi su digli ruke u fašistički pozdrav. Povrh toga, fotografija je objavljena i na društvenim mrežama.

Nives Romanjek HR
foto: Printscreen

Direktor Industrijsko-obrtničke škole iz Slavonskog Broda prof. Luka Mladinović je za SBplus rekao da je zgrožen fotografijom.

„Naravno da to ne podržavamo. Užasnut sam fotografijom i objavom na društvenim mrežama, o čemu do sada nisam obavešten. Imali su samo beretke u školskom dvorištu, svi su bili veoma srećni i ja lično ih tamo dočekao i ispratio u povorci kroz grad. .Nisam primetio sporne natpise inače bih reagovao.Ima dosta đaka tako da je teško obratiti pažnju na sve, ali razredni starešina treba su reagovali.utvrdite odgovornost“, rekao je direktor Industrijsko-obrtničke škole u ​​Slavonskom Brodu.

Kurir.rs/Net.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track