MILANOVIĆ O ODLUCI EVROPSKOG SAVETA: BiH je za Ukrajinu bila Švajcarska i pre ruskog upada, ovo je hrvatska politička tragedija!
Foto: Youtube prtscr / Večernji list

status kandidata

MILANOVIĆ O ODLUCI EVROPSKOG SAVETA: BiH je za Ukrajinu bila Švajcarska i pre ruskog upada, ovo je hrvatska politička tragedija!

Hrvatska -

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović oštro je kritikovao Evropsku uniju zbog nedavanja statusa kandidata Bosni i Hercegovini.

Odluka Evropskog saveta da se Ukrajini dodeli status kandidata za članstvo u EU a isto ne učini Bosni i Hercegovini, jeste bezobrazni cinizam i hrvatska politička tragedija, rekao je danas hrvatski predsednik Zoran Milanović.

"Ono što je Evropski savet usvoji juče je bezobrazni cinizam", rekao je Milanović i kritikovao premijera Andreja Plenkovića i šefa diplomatije Gordana Grlića Radmana zbog komentara da je BiH disfunkcionalna država.

"Šta je s Ukrajinom? BiH je za Ukrajinu bila Švajcarska, ne svojom voljom jer ima kvazi kolonijalnu upravljačku strukturu koja zadnjih 10 godina nije radila ništa. U kamere princ od kafilerije (Grlić Radman), objašnjava da je BiH hrpa smeća i vapaj Hrvata, Srba i Bošnjaka koji je jedinstven otežava tačkama 20. i 21. Evropski savet postavlja uslov u kojem se generalno navodi izborna reforma i kaže da će se odmah kada to naprave EK pozabaviti time. Zašto se to radi? Ako nemaju mozga, imaju li srca?”, upitao je.

"Ovo je izdaja. Ovo je hrvatska politička tragedija. Ovo još ne možemo staviti u kategoriju veleizdaje, ali ovo je izdaja. Jedna hladna, cinična i sadistička izdaja u kojoj se ljudima koji pate cinično objašnjava da im se ustvari pomaže", rekao je Milanović.

Lideri država clanica EU doneli su u četvrtak u Briselu istorijsku odluku o dodeli kandidatskog statusa Ukrajini i Moldaviji i obećali evropsku perspektivu Gruziji. Ali je BiH zaobiđena.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track