PRITVOR ČOVEKU KOJI JE NAMERNO AUTOMOBILOM UDARIO BIVŠU ŽENU: Godinama trpela nasilje, plašila se da ga prijavi
Foto: Beata Zawrzel/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

užas

PRITVOR ČOVEKU KOJI JE NAMERNO AUTOMOBILOM UDARIO BIVŠU ŽENU: Godinama trpela nasilje, plašila se da ga prijavi

Hrvatska -

Muškaracu (69) koji je namerno automobilom udario bivšu ženu (61) u trenutku kad se ona se šetala po Petrinji određen je pritvor, saopštilo je Županijsko državno tužilaštvo.

Županijsko državno tužilaštvo u Sisku je 27. juna 2022. godine, povodom krivične prijave Policijske uprave sisačko-moslavačke, ispitalo osumnjičenog hrvatskog državljanina (69) zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo ubistvo u pokušaju, saopštila je policija.

Postoji osnovana sumnja da je muškarac 26. juna na području Petrinje upravljao svojim automobilom i da je uočio kako se na suprotnoj strani ulice, okrenuta leđima, kreće njegova bivša supruga, koju je tokom braka dugi niz godina psihički i fizički zlostavljao, ali ga ona iz straga nije prijavljivala.

On je najverovatnije sa ciljem da ubije bivšu suprugu namerno skrenuo na drugu stranu puta kojom se ona kretala i prednjom stranom automobila udario u nju.

Ona je, kako je saopštila policija, glavom i telom udarila u vetrobransko staklo automobila, a zatim je pala na zemlju i tom prilikom je zadobila teške telesne povrede, piše Večernji list.

Državno tužilaštvo je podnelo predlog za određivanje pritvora osumnjičenom muškarcu kako ne bi mogao da utiče na svedoke i eventualno ponovi krivično delo. Istražni sudija je prihvatio ovaj predlog i odredio mu istražni zatvor u skladu sa važećim zakonom u Hrvatskoj.

Povređena žena nije u životnoj opasnosti.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track