UHAPŠENI HULIGANI KOJI SU SKINULI ZASTAVU SRBIJE U POŽEGI: Mediji otkrili razlog vandalskog čina VIDEO
Foto: Screenshot Index.hr

bruka

UHAPŠENI HULIGANI KOJI SU SKINULI ZASTAVU SRBIJE U POŽEGI: Mediji otkrili razlog vandalskog čina VIDEO

Hrvatska -

Policijska uprava Požeško-slavonska podnela je krivičnu prijavu protiv dvojice mladića iz Pleternice, starosti 22 i 29 godina, koji su 25. juna u Požegi skinuli zastavu Republike Srbije sa jarbola, snimili je mobilnim telefonom, a zatim ga učinili dostupnim javnosti.

Zastava je skinuta sa jarbola 25. juna oko 1 sat ujutru na Trgu Svetog Trojstva u Požegi, gde su se nalazile i druge zastave zemalja učesnica Hrvatskog festivala jednominutnog filma, koji traje od 22. juna do. Održano 26. juna u Požegi.

Osumnjičeni su mobilnim telefonom snimili skidanje zastave, a potom snimak učinili dostupnim javnosti, pa su ga na svojim stranicama preneli lokalni medijski portali koji su preneli i da je zastava skinuta jer je jednom od osumnjičenih poginuo stric.

Policija je ocenila da snimak ima obeležja javnog poziva na nasilje ili mržnju i odlučila da podnese krivičnu prijavu Opštinskom državnom tužilaštvu u Požegi. Hrvatski festival jednominutnog filma u Požegi ima međunarodnu reputaciju, a ove godine na 30. izdanju festivala u zvaničnom programu prikazano je 60 filmova iz 27 zemalja.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track