PROLAZIO KROZ CRVENO, PA SE ZABIO U POLICIJSKI AUTO! Vozač pravio haos u Hrvatskoj, usledio šok kada ga je zaustavila policija
Foto: Shutterstock

opasnost po druge

PROLAZIO KROZ CRVENO, PA SE ZABIO U POLICIJSKI AUTO! Vozač pravio haos u Hrvatskoj, usledio šok kada ga je zaustavila policija

Hrvatska -

Zagrebačka policija obavestila je o slučaju nesavesnog vozača koji je ignorisao policijsku kontrolu na području Jastrebarskog, i je nastavio vožnju prema Zagrebu gde je uhvaćen tek na Ilici.

Pomahnitali vozač odbio je da se zaustavi na znak policijskih službenika, koji su nakon provere utvrdili kako je vozilo neregistrovano i da ima nepripadajuće registarske oznake. Odmah su krenuli u poteru.

Policija je saopštila da je vozač Audija A6 krapinskih registarskih oznaka od Jastrebarskog do Ilice grubo prekršio niz saobraćajnih propisa: prolazio je kroz crveno svetlo na semaforu, neoprezno preticao druga vozila preko dvostruke pune bele linije, kretao se trakom namenjenom za saobraćaj iz suprotnog smera i takvom vožnjom dovodio u opasnost druge vozače u saobraćaju.

Tokom potere, policijski službenici su takođe primetili da je vozilo na sebi imalo vidna oštećenja, a dolaskom do Ilice, vozač se zabio u policijsko vozilo, nakon čega je u zanošenju naleteo na metalne stubiće.

Vozač je potom pokušao da pobegne, ali su ga policijski službenici uhvatili i ga svladali uz upotrebu sile jer je pokušao da pobegne i odbijao policijske naredbe.

Naknadno je utvrđeno da vozač nema položen vozački ispit kao i da na snazi ima čak tri zaštitne mere zabrane upravljanja vozilom i 60 negativnih bodova.

Automobil marke Audi A6 privremeno je oduzet vozaču.

Tokom događaja jedan policijski službenik je povređen i pružena mu je lekarska pomoć.

Policija nad osumnjičenim 28-godišnjim vozačem sprovodi istragu i onda će biti predat pritvorskom nadzorniku.

Kurir.rs/Jutarnji.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track