MILANOVIĆ PONIZIO PLENKOVIĆA, NIJE MOGAO DA IZDRŽI! Pogledajte šta je radio dok je premijer Hrvatske držao govor u Kninu (VIDEO)
Foto: Beta/Mario Strmotić

MILANOVIĆ PONIZIO PLENKOVIĆA, NIJE MOGAO DA IZDRŽI! Pogledajte šta je radio dok je premijer Hrvatske držao govor u Kninu (VIDEO)

Hrvatska -

Hrvatska danas slavi godišnjicu zločinačke akcije "Oluje" kao Dan pobede, a tim povodom tamošnji premijer Andrej Plenković održao je skandalozni govor u kom je optužio Beograd za proterivanje 250.000 Srba iz Hrvatske.

- Ponovo svedočimo jadnim i jalovim optužbama o proterivanju Srba, iako je poznato da ih je njihovo vođstvo uz dogovor sa Beogradom prisililo na odlazak. Nećemo dozvoliti da se dovede u pitanje oslobodilački i pravedan karakter Domovinskog karaktera niti ćemo dopustiti da se optužuju naši heroji. Ponosni smo što čuvamo prava nacionalnih manjina. Srbija nažalost ne surađuje ni po pitanju nestalih, ni po pitanju logora na teritoriji Srbije - rekao je Plenković.

Međutim, predsedniku Hrvatske Zoranu Milanoviću premijerov govor izgleda nije bio zanimljiv, pa je za to vreme bio na mobilnom telefonu.

Hrvatska vojno-policijska operacija "Oluja" počela je 4. avgusta 1995. godine ofanzivom hrvatske vojske i policije i jedinica Hrvatskog vijeća odbrane na područja Banije, Korduna, Like i severne Dalmacije, odnosno na tadašnju Republiku Srpsku Krajinu. Akcija "Oluja" je dovela do egzodusa više od 200.000 Srba iz Hrvatske.

U Hrvatskoj se kao državni praznik slavi 5. avgust, dan kada je akcija "Oluja" završena ulaskom hrvatske vojske u gotovo napušten Knin i isticanjem hrvatske zastave na kninskoj tvrđavi.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track