UGLEDAO SAM GA U BAZENU, OBUČENOG, IZVUKAO SAM GA, ALI PREKASNO... Detalji tragedije koja je potresla Vir: Utopio se dečačić
Foto: Shutterstock

oglasila se policija

UGLEDAO SAM GA U BAZENU, OBUČENOG, IZVUKAO SAM GA, ALI PREKASNO... Detalji tragedije koja je potresla Vir: Utopio se dečačić

Hrvatska -

Hrvatska policija oglasila se povodom sinoćnjeg tragičnog utapanja deteta u bazenu jedne kuće na ostrvu Vir.

Utvrđeno je da je dete u jednom trenutku samo izašlo na balkon iz apartmana. Nedugo nakon toga, naišao je vlasnik kuće i izvukao dete iz bazena u besvesnom stanju.

Na mesto događaja pozvana je Hitna pomoć koja je pokušala da reanimira dete, nakon čega je kolima Hitne prevezeno u Opštu bolnicu Zadar gde je preminulo, saopšteno je iz zadarske policije.

Porodica kojoj se dogodila tragedija došla je na Vir na letovanje iz unutrašnjosti. Dečak je za nekoliko dana trebalo da proslavi treći rođendan.

"Velika je tragedija da im se dete utopilo u bazenu i apelujem na sve nas da budemo odgovorniji kako bismo izbegli ovakve situacije", rekao je načelnik Opštine Vir Marin Radović za Zadarski.hr.

Kako je rekao, roditelji su bili u neposrednoj blizini, ali je očigledno samo trenutak bio dovoljan da se dečaku nešto dogodi.

"U vreme kada se tragedija događala, majka je bila zauzeta s drugo dvoje dece. I poret toga, dozivala je trogodišnjaka, ali se on nije odazivao i nastala je već panika", ispričao je načelnik.

"Dečaka sam ugledao u bazenu, obučenog. Izvukao sam ga za tren i pokušao na svaki način pomoći. Nije, nažalost bilo uspešno", bio je potresen vlasnik apartmana.

Kurir.rs/Dnevnik.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track