SPLIT "POD OPSADOM" TOKOM ČITAVE NOĆI: Policija za petama muškarcu koji je pokosio policajca, evo zašto ne mogu da mu UĐU U TRAG
Foto: PU splitsko-dalmatinska, Printscreen Twitter

neumorno tragaju za njim

SPLIT "POD OPSADOM" TOKOM ČITAVE NOĆI: Policija za petama muškarcu koji je pokosio policajca, evo zašto ne mogu da mu UĐU U TRAG

Hrvatska -

Pripadnici splitske policije celu noć sa srede na četvrtak neumorno su tragali za 29-godišnjim Ivanom Božićem koji se sumnjiči da je u sredu nešto pre jedan sat u noći namerno automobilom pokušao da ubije 20-godišnjeg policajca koji je pokušao da ga zaustavi u ulici Domovinskog rata u Splitu.

Ali, kako nezvanično saznaje Slobodna Dalmacija, nisu zasad imali sreće i begunac još nije pronađen i uhapšen iako su dobili nekoliko dojava gde bi on mogao da se krije pa su tako na području Solina i okoline tokom noći izvršili pretrage nekoliko stanova i kuća.

Lociranje begunca otežano je utoliko što on, kako se saznaje, sa sobom nema mobilni telefon pa ga je nemoguće locirati i pratiti njegovo kretanje preko signala i baznih stanica.

Zato policija mora da se osloni na dojave građana i obaveštajne razgovore s osobama iz Božićevog kruga porodice, prijatelja i poznanika što onda dovodi i do netačnih informacija poput one da je u sredu popodne viđen u splitskoj bolnici zbog čega je KBC Split u jednom trenutku bio "pod opsadom" specijalne i interventne policije.

I u četvrtak ujutro nastavljena je pojačana policijska kontrola automobila na saobraćajnicama na području Solina i okoline.

Povređeni policijski službenik i dalje je u bolnici, a prema poslednjim informacijama stabilno je i dalje je pod intenzivnim nadzorom lekara.

Splitskoj policiji pomažu i kolege iz šibensko-kninske Policijske uprave, s obzirom na mogućnost da je odbegli Božić tamo pobegao jer je poreklom iz Čvrljeva kod Unešića.

(Kurir.rs/Slobodna Dalmacija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track