VOZAČ "PORŠEA" BEŽAO SA MESTA NESREĆE, PA VUKAO POLICAJCA ZA SOBOM PO PUTU: Hteli da mu oduzmu vozilo, a onda je usledila drama
Foto: Shutterstock, Ilustracija

POTPUNI HAOS U HRVATSKOJ

VOZAČ "PORŠEA" BEŽAO SA MESTA NESREĆE, PA VUKAO POLICAJCA ZA SOBOM PO PUTU: Hteli da mu oduzmu vozilo, a onda je usledila drama

Hrvatska -

Hrvatska policija uhapsila je muškarca (45) iz Čakovca zbog krivičnog dela prisile prema službenom licu.

Kako je danas izvestila Policijska uprava međimurska, u petak oko podneva u Štefancu je zbog saobraćajne nesreće na teren izašla ekipa saobraćajne policije Čakovec zbog uviđaja.

Vozaču je rečeno da će mu se privremeno oduzeti vozilo marke Porše Panamera i naređeno mu je da preda ključeve, ali vozač je pokrenuo motor, a policajac ga je, misleći da želi da pobegne, uhvatio rukama za nadlakticu kako bi ga u tome sprečio, prenosi Večernji list.

- Uprkos tome, muškarac je krenuo automobilom, a s obzirom na to da ga je policijski službenik držao za ruku, muškarac je policijskog službenika odvukao nekoliko metara, nakon čega je policijski službenik pao na kolovoz, a muškarac se udaljio vozilom, opisali su događaj u policiji.

Policijski službenik zatražio je lekarsku pomoć u Županijskoj bolnici Čakovec, gde je utvrđeno da je zadobio lakše telesne povrede.

Policija je pokrenula potragu za odbeglim vozačem koji je uhapšen u ponedeljak. Automobil je pronađen ranije, još u petak u popodnevnim satima na području Policijske uprave varaždinske te je vučnom službom prevezen u dvorište PU međimurske.

Vozač je juče pritvoren.

Uz krivičnu prijavu za prisilu prema službenom licu, zbog prekršaja iz Zakona o bezbednosti saobraćaka za koje je propisana kazna od 1.320 do 2.650 evra ili kazna zatvora do 60 dana te za još jedan prekršaj za koji je propisana kazna od 260 evra.

Kurir.rs/Večernji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track