DETALJI DIVLJAČKOG NAPADA NA HRVATSKOM SKIJALIŠTU: Razjareni MMA borci prebili troje, među njima i DEVOJKU, evo u kakvom su STANJU
Foto: Shutterstock

jezivo

DETALJI DIVLJAČKOG NAPADA NA HRVATSKOM SKIJALIŠTU: Razjareni MMA borci prebili troje, među njima i DEVOJKU, evo u kakvom su STANJU

Hrvatska -

U nedelju uveče na skijalištu Platak trojica MMA boraca pretukla su tri osobe, pripadnika HGSS-a i muškarca i ženu koji su mu pritekli u pomoć. Muškarci su napali službenika HGSS-a nakon što im je rekao da ne može da im pomogne da iz snega izvuku automobil koji su ludi vozili, prenosi Večernji list.

Opštinsko državno tužilaštvo u Rijeci do srede popodne još uvek nije primilo nijednu krivičnu prijavu vezanu za događaje na Platku. Za brutalan napad saznali su iz policijskog saopštenja. Policija je najavila da će protiv trojice mladića podneti sudu optužnicu zbog prekršaja posebno drskog i nedoličnog ponašanja.

- Primljena su tri pacijenta, jedan gospodin je dovezen kolima Hitne pomoći zbog povreda zadobijenih u tuči. Zadobio je nekoliko udaraca u glavu, CT nije pokazao lezije, bio je posmatran, pregledan u našoj neurohirurškoj službi i pušten kući u dobrom opštem stanju. Druga povređena osoba je zadobila prelom ruke i poslata je kući, dok je žena pregledana zbog udaraca u predelu donje vilice i grudne kosti - rekla je Ana Mišković, specijalista urgentne medicine za HRT.

- Njihova kazna je prekršajna i nema potrebe da se drže u pritvoru, nema ni reči o izvršenju krivičnog dela, nemamo saznanja da je reč o teškim povredama zbog kojih bi jedan od izvršilaca trebalo da ostane u pritvoru – rekla je Svemirka Miočić, portparol PU primorsko-goranske.

Načelnik Stanice Gorske službe spašavanja Rijeka Marko Andrić najoštrije je osudio napad na pripadnike HGSS-a u nedelju uveče na Platki, ističući da je odmah nakon napada pozvao Hitnu pomoć i policiju, kojoj je dao saopštenje, ali ga posle nisu kontaktirali.

MMA
foto: Printscren Youtube

I sam Marko Andrić bio je u Platku u vreme divljačkog napada i odvojio je napadače od napadnutih.

„Još sam u šoku. Na kraju svih aktivnosti tog dana, uključujući dežurstvo na skijalištu i operaciju spasavanja izgubljenih planinara nedaleko od Platka, odmarali smo se u kafiću. Bila je odlična atmosfera, kada smo nedaleko od tog kafića primetili automobil kako pluta na skijalištu. Videli smo da se zaglavio i da vozač i putnici pokušavaju da ga izvuku iz snega i ubrzo smo prestali da razmišljamo o tome“, rekao je Andrić. .

Prema pisanju medija, reč je o Luki Tirijelu Abramoviću, Mateju Kruniću i Lovri Paveliću. Policija ih je zatekla na licu mesta, a za to su dobili i prekršajne ​​prijave. Lovra Pavelić se pominje kao vlasnik BMV-a, dok se Krunić dovodi u vezu sa kik-boks klubom Mega Centrum iz Rijeke. Tiriel Abramović je bio mladi skijaški reprezentativac.

Vlasnik kluba borilačkih sportova, čiji je član bio jedan od nasilnika sa Platka, potvrdio je Večernjem listu da ga je odmah izbacio i da više nije član njihovog kluba.

- Jednostavno nemam reči. Potpuno sam ogorčen i bez reči. Ne mogu ni da opišem kako se osećam. Taj dečko je bio naš član i da sam do sada primetio neko nedolično ponašanje, ranije bih ga izbacio iz kluba. Ovo je zaista sramotan događaj. Prebiti bilo koga, uključujući čoveka koji spašava živote, i ženu, bilo koga. Profesionalnim sportom se bavim dugi niz godina. Nikada nisam imao sličan incident. Ne znam šta da kažem - rekao je Mladen Kujundžić, vlasnik riječkog kluba Dynamite Gym, čiji je član bio jedan od napadača sa Platka.

(Kurir.rs/Večernji list)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track