NISAM VIŠE RANJENA VUČICA Kolinda u novom intervjuu poručila: Živim po svom, nikom se ne pravdam NEZAVISNA SAM I SVOJA
Foto: AP

razjasnila sve

NISAM VIŠE RANJENA VUČICA Kolinda u novom intervjuu poručila: Živim po svom, nikom se ne pravdam NEZAVISNA SAM I SVOJA

Hrvatska -

Bivša hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović u novom intervjuu za magazin Gloria govorila je o detaljima svog privatnog, ali i profesionalnog života.

Posle mandata, koji se završio pre tri godine karijeru je nastavila u Međunarodnom olimpijskom komitetu, a uzevši u obzir da je i dalje prilično zauzeta otkrila je kako trenutno izgleda njen život.

"Ja živim po svom, što mi donese svaki dan, sama i svoja, nikom se ne opravdavam", citirala je pesmu "Vučica" Emine Arapović, ali uz pojašnjenje:

"Samo što više nisam ranjena vučica. Sada sam nezavisna i svoja. Nisam članica ni jedne stranke i radim ono što doista volim".

Otkrila je i da posao u Međunarodnom olimpijskom komitetu radi volonterski te da tu nema zarade, ali da je prošle godine zahvaljujući ovom angažmanu posetila 40 gradova.

"Svega nekoliko sedmica sam provela u Hrvatskoj - i to ne u komadu. U popratnom dopisu uz novu miles&more statusnu karticu, napisali su mi da sam u poslednje dve godine prešla milja kao da sam gotovo četiri puta otputovala na Mesec. Čini se da će i ove godine biti mnogo putovanja, no moraću ih početi više birati nego dosad", pojasnila je.

Također, govorila je i o svom suprugu Jakovu te otkrila zašto je skoro nikad ne prati na javnim događajima.

"Nije voleo, a ni dan danas ne voli da se eksponira. Nije osoba koja želi pažnju javnosti, ali je svoj posao izvrsno odrađivao i u tome uživao", pojašnjava Kolinda.

Kolinda Grabar-Kitarović, 11 nov 2018
foto: EPA/ETIENNE LAURENT

"Kad sam bila ambasadorka u SAD-u, učlanio se u razne klubove supružnika diplomata i američkih funkcionera,i stvarao brojna poznanstva. Bio je, na primeric, dobar sa suprugom šefa CIA-e pa je posetio sjedište u Lengliju. Verovatno je uživao u činjenici da je jedan od retkih muškaraca u tom ženskom društvu, a koleginice i kolege su ga jako voleli", ispričala je.

Međutim, kaže da se ne zna mnogo o tome zato što je zatvoren i kako njen suprug ne želi da se o njemu govori.

"Mnogi su ga molili za intervjue, ali bio je principijelan i nikad nije pristao", ispričala je.

(Kurir.rs/Klix.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track