OPŠTI HAOS U RIJECI ZBOG OTKRIĆA NA GRADILIŠTU: Deo grada biće EVAKUISAN, na snazi posebna pravila! Poznati detalji velike AKCIJE
Foto: Profimedia

još jedno otkriće

OPŠTI HAOS U RIJECI ZBOG OTKRIĆA NA GRADILIŠTU: Deo grada biće EVAKUISAN, na snazi posebna pravila! Poznati detalji velike AKCIJE

Hrvatska -

U Rijeci će u nedelju biti iskopana protivbrodska mina zaostala iz Drugog svetskog rata, pronađena u luci.

Deo grada biće evakuisan, a na snazi su posebna pravila. Juče je pronađena još jedna opasna bomba, i to u jeku priprema za evakuaciju i veliku akciju uklanjanja mine iz luke. Reč je o avionskoj bombi takođe iz Drugog svetskog rata.

Riječka policija se u večernjim satima oglasila saopštenjem, piše Index.

"Danas 17. marta, policija je dobila dojavu da je na gradilištu na području Mlake u Rijeci tokom izvođenja radova pronađen predmet nalik na minsko-eksplozivno sredstvo. Odmah po dojavi na mesto događaja upućeni su policijski službenici nadležne policijske stanice, kao i stručno osposobljeni stručnjaci za protiveksplozivnu zaštitu, koji su utvrdili da je reč o avionskoj bombi zaostaloj iz Drugog svetskog rata", saopšteno je.

Policijski službenici osiguravaju mesto pronalaska, pa će javnost biti pravovremeno obaveštena o daljim postupanjima radi izmeštanja i uništenja navedene avionske bombe", saopštila je policija.

Inače, ovog vikenda se u Rijeci s morskog dna u riječkoj luci uz opsežne mere bezbednosti i evakuaciju stanovnika iz centra grada premešta protivbrodska mina, takođe iz Drugog svetskog rata.

(Kurir.rs/Index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track