NOVAC OD KLIJENATA KRALA 11 GODINA: Službenica iz Rijeke nelegalno prisvojila 490.000 evra, novac od uplata stavljala u svoj džep
Foto: Shutterstock

počinila više krivičnih dela

NOVAC OD KLIJENATA KRALA 11 GODINA: Službenica iz Rijeke nelegalno prisvojila 490.000 evra, novac od uplata stavljala u svoj džep

Hrvatska -

Policijski službenici Službe za privredni kriminal i korupciju izvršili su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjom hrvatskom državljankom zbog sumnje da je počinila više krivičnih dela iz oblasti privrednog kriminala, saopšteno je iz Primorsko-goranske policijske uprave.

Navedena krivična djela 48-godišnjakinja je počinila od oktobra 2010. do avgusta 2021. godine, u svojstvu službenice riječke filijale jedne od finansijskih institucija. U tom periodu primala je uplate od klijenata na njihove transakcione i depozitne račune, ali ih nije evidentirala u kompjuterskom sistemu niti je novac polagala u kasu, već ga je neovlašćeno zadržala za sebe.

Takođe je evidentirala isplate sa njihovih računa u kompjuterskom sistemu bez znanja i odobrenja klijenata. Taj novac im nije uplaćen, ali je ona te iznose neovlašćeno povukla i zadržala za sebe. Osumnjičena je takođe priložila nepouzdanu dokumentaciju da bi opravdala navodne uplate.

Na ovaj način je sebi pribavila protivpravnu imovinsku korist od skoro 490.000 evra, odnosno za isti iznos oštetila finansijsku ustanovu, koja je oštećene klijente obeštetila.

Po okončanom kriminalističkom istraživanju, 48-godišnja žena je prijavljena nadležnom državnom tužilaštvu za krivična dela zloupotreba poverenja u privrednom poslovanju, kompjutersko falsifikovanje i falsifikovanje službene ili poslovne isprave.

(Kurir.rs/Index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track