HRVATSKA U ŠOKU, SVIREPOM UBICI SMANJENA KAZNA: U tržnom centru sa 20 uboda nožem usmrtio bivšu partnerku i majku njegovog sina
Foto: Printscreen

Zlostavljao ju je i ponižavao

HRVATSKA U ŠOKU, SVIREPOM UBICI SMANJENA KAZNA: U tržnom centru sa 20 uboda nožem usmrtio bivšu partnerku i majku njegovog sina

Hrvatska -

Zbog svirepog ubistva bivše partnerke Vesne P. (44) na njenom radnom mestu, sudsko veće Županijskog suda u Splitu, kojim je predsedavao sudija Dinko Mešin, osudilo je u oktobru 2022. Željka Đekića (55) zvanog Lika na 38 godina zatvora. Viši krivični sud mu je sada smanjio kaznu za tri godine, na 35 godina, uz obrazloženje da je kazna "prikladnija njegovim ličnim prilikama".

Đekić je 30. novembra 2021. godine nešto pre 15 sati u prodavnici "Lidl" u Splitu 3 svirepo ubio svoju bivšu partnerku. Po ulasku u tržni centar, prišao joj je s leđa i izvadio nož sa 18 centimetara dugačkim sečivom koji je bio sakriven ispod njegove jakne i zadao joj 20 uboda. Istovremeno, prema optužnici, bio je svestan da je žrtvi naneo teške povrede, zbog kojih je nakon napada preminula u bolnici.

Zlostavljao ju je, ponižavao...

Pored svirepog ubistva bivše partnerke, Đekić je osuđen i za ponižavanje, finansijsko iskorišćavanje i vređanje Vesne P. od rođenja njihovog sina 2004. godine, preteći joj smrću i govoreći da će ubiti nju i celu njenu porodicu ako ona ostavi.

Tako je nekoliko puta nasrnuo nožem, sa kojim je spavao, na nju, a jednom joj ga je stavio pod vrat, pa se ona od straha sa porodicom u leto 2021. preselila u Dugopolje. Na suđenju je tvrdio da se ne seća šta se dogodilo tog dana, da nije planirao nikoga da ubije, nije hteo ni da pogleda snimak sa mesta zločina, a u jednom trenutku je čak i zaplakao.

Tvrdio je da je sa žrtvom imao normalan odnos, ali i da mu je ona uvek protivrečila, dok je psihijatar kod njega pronalazio trajne promene ličnosti. Uvek je sa sobom nosio nož i to zato što je, kako je rekao, napadnut mesec dana ranije.

(Kurir.rs/Index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track