DETALJI UŽASA NA EKSKURZIJI: Poznat uzrok smrti maturanta iz Hrvatske, đaci na putu kući, telo nastradalog dečaka ostalo u Pragu
Foto: Šťastný Jan / ČTK / Profimedia

tuga

DETALJI UŽASA NA EKSKURZIJI: Poznat uzrok smrti maturanta iz Hrvatske, đaci na putu kući, telo nastradalog dečaka ostalo u Pragu

Hrvatska -

Nezapamćena tragedija dogodila se u noći između petka i subote na maturantskoj ekskurziji porečke Srednje škole "Mate Balote" u Pragu.

Hrvatski mediji prenose da je poginuo učenik (17) iz Umaga, ali drugi detalji tragedije koja je zadesila porečke srednjoškolce još nisu poznati. Detalji nesreće biće poznati nakon uviđaja u Pragu.

Profesori i učenici škole iz Poreča su van sebe od šoka.

- Ne mogu vam reći što se dogodilo jer nismo dobili nikakav dokument. Ne želim ništa da nagađam. To se dogodilo noćas između 0.30 i 1 sat ujutro. Nisam bio svedok i ne znam šta se dogodilo. Više ću znati kad dobijem policijski izveštaj - rekao je direktor škole Krešimir Bronić.

Učenici se s profesorima danas vraćaju sa izleta na kome je trebalo da ostanu dan duže. Telo nesrećnog učenika ostalo je u Pragu dok se ne završi uviđaj i istraga o nesreći.

- Mogu samo da zamislim kako im je. Informaciju sam dobila jutros jer je jedna učenica, koja je na izletu, nazvala svoju majku. I od tada smo svi u šoku. Niko tačno ne zna što se dogodilo. Više ćemo znati u ponedeljak. Pitanje je i hoće li u ponedeljak zbog ovog tragičnog događaja uopšte biti nastave. Znala sam tog dečka. To je užasna tragedija - poručuju iz škole.

Iz hrvatske vlade su naveli da je uviđaj još u toku i da će više informacija imati kad ambasada u Češkoj dobije službeni izveštaj.

Glas Istre navodi da je maturant koji je poginuo u Pragu bio uzoran, nije bio problematičan, a da je posredi nesrećni slučaj.

Učenik je prema nezvaničnim informacijama nastradao prilikom pada s visine.

Na školskom putovanju su bili učenici opšte i jezičke gimnazije iz trećih i četvrtih razreda.

(Kurir.rs/Jutarnji/Foto:Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track