OD LUKSUZNOG MEKLARENA NIJE OSTALO NIŠTA: Vozač (60) izgubio kontrolu, udario u ivičnjak i isprevrtao se, auto se ZAPALIO
Foto: Facebook/Policijska patrola - Istra

AUTO OD 700 KONJSKIH SNAGA

OD LUKSUZNOG MEKLARENA NIJE OSTALO NIŠTA: Vozač (60) izgubio kontrolu, udario u ivičnjak i isprevrtao se, auto se ZAPALIO

Hrvatska -

U saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila u nedelju oko 11.20 časova na državnom putu D48 Poreč-Pazin, jedna osoba je teže, a druga lakše povređena.

– Do nezgode je došlo kada je šezdesetogodišnji muškarac upravljao automobilom pulske registarske oznake i nedaleko od Baderne, usled neprilagođene brzine, izgubio kontrolu nad vozilom i sleteo van kolovoza gde je udario u ivičnjak, nakon koju je automobil nekoliko puta prevrnuo.

Prolaznici su iz automobila izvukli vozača i njegovog 69-godišnjeg putnika, a vozilo se potom zapalilo. U saobraćajnoj nezgodi lakše je povređen vozač, a suvozač u automobilu je zbog teških povreda zadržan na lečenju. Kako se čini, radi se o hiperautomobilu Meklaren 720S, koji ima čak 720 konjskih snaga, a od 0 do 100 km/h ubrzava za manje od trećine sekunde.

Protiv vozača se podnosi krivična prijava za krivično delo izazivanje saobraćajne nezgode u cestovnom saobraćaju u redovnom postupku - izvijestili su u ponedjeljak iz PU Istre.

Kako navodi Jutarnji list, vlasnik vozila je Zoran Knapić, inače vlasnik porečke vile Materada.

(Kurir.rs/Jutarnji list)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track