BESNI RAT TAKSISTA U HRVATSKOJ: Nakon prebijanja, zapaljen i auto vozača Ubera
Foto: Profimedia

Haos zbog konkurencije

BESNI RAT TAKSISTA U HRVATSKOJ: Nakon prebijanja, zapaljen i auto vozača Ubera

Hrvatska -

Policija traga za napadačima koji su zapalili automobil čiji je vozač radio za Uber.

U vozilo su mu ubacili zapaljivo sredstvo, pa je 36-godišnjak u poslednjen trenutku uspeo da iskoči i spasi se iz automobila koji je vatra u sledećem trenutku progutala.

Ovaj težak incident koji potvrđuje da rat protiv Ubera u Zagrebu nastavlja da besni dogodio se noćas, oko 1.30 sati, u Ulici Ivana Lučića ispred kućnog broja 8. Još nije potvrđeno je li vozač Ubera u to vreme radio, ali su iznenada njegovim kolima prišle maskirane osobe, razbile staklo na vratima i ubacile zapaljenu krpu.Sve se to događalo ispred Filozofskog fakulteta gde traje borba studenata i dekana, a ubrzo je utvrđeno da paljenje automobila nije imao nikakve veze s tim.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Paljenje se dogodio svega nekoliko dana nakon što je objavljen snimak napada trojice velikogoričkih taksista na vozača Ubera kod zagrebačkog aerodroma.Gotovo istovremeno Radio Taksi Zagreb najavio je da će s kolegama iz drugih gradova krenuti u pravnu bitku protiv Ubera.I ovaj vozač bio je iz Velike Gorice, dok je automobil bio registrovan na privatnu firmu.Uviđaj je policija nastavila danas tokom prepodneva. Istražitelji su pokupili snimke iz brojnih kamera videonadzora u Ulici Ivana Lučića gde se nalaze nemačka i britanska ambasada.

U Uberu su ogorčeni ovim što je zadesilo njihovog vozača. Najavljuju da će mu pružiti i finansijsku i pravnu pomoć, a u nastavku istrage sarađivaće s policijom kako bi počinitelji bili što pre pronađeni.

(Net.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track