UŽAS U PORODICI VIDOVIĆ: Mali Mirko (5) pojeo jaje i umro, sestrice se bore za život
Foto: Profimedia

Hrvatska u šoku

UŽAS U PORODICI VIDOVIĆ: Mali Mirko (5) pojeo jaje i umro, sestrice se bore za život

Hrvatska -

Siromašna petočlana porodica Vidović iz Bregane zarazila se salmonelom od jaja uvezenih iz Poljske, a roditelji malog Mirka, Predrag i Bosiljka, i dve male sestre su u kritičnom stanju odvezeni kolima hitne pomoći u Kliniku za infektivne bolesti Dr "Fran Mihaljević".

Hitna pomoć koja je došla u kuću Vidovićevih mogla je samo da konstatuje smrt nesrećnog dečaka. Komšije pričaju da su ga roditelji ujutro našli mrtvog u krevetu

"Došla je Hitna pomoć, lekari su pokušavali da ga ožive ali prekasno. Zatim je stigao patolog. Samo su mogli da ustanove smrt. Prestrašno. Dobri i dragi ljudi, dobre komšije... Tuga. Cela Bregana je u šoku", priča njihov prvi komšija.

Porodica je kupila zaražena jaja u prodavnici velikog trgovinskog lanca (Ilustracija, Foto: Profimedia)
Porodica je kupila zaražena jaja u prodavnici velikog trgovinskog lanca (Ilustracija, Foto: Profimedia)

"Kod dece je dokazana salmonela, za roditelje još čekamo nalaze", izjavila je direktorka klinike Alenka Markotić.

Salmonela je izlovana iz jaja pronađena u kući Vidovićevih. Nezvanično se saznaje da su nesrećni ljudi kupili jaja u "jednom velikom trgovinskom lancu", a navodno su uvezena iz Poljske. Neko vreme stajala su na policama, pa se strahuje da će se pojaviti još otrovanih salmonelom. Zaražena jaja iz konkretno te prodavnice povučena su iz prodaje, ali sada treba ući u trag jajima poslatim u druge prodavnice tog lanca. S celim slučajem upoznato je i Ministarstvo zdravlja, koje je odmah na teren poslalo svoje sanitarne inspektore.

PAKLENA SVADBA U VINKOVCIMA: 50 svatova otrovalo se i završilo u bolnici

"Jedva su se borili sa siromaštvom, a sada još i ova tragedija. Grozota. Ne znam samo zašto socijalni radnici nisu preduzeli nešto. Treba im pomoć! Pa jeste li videli njihovu kuću? Trošna je, raspada se, unutra ne postoje osnovni uslovi za život. Kupili su je pre tri godine, a još ih je gušio kredit u švajcarskim francima. Tako mi je žao. Ne mogu da dođemi sebi. Mali Mirkec je bio tako drago i razigrano dete. Još dan pre ove tragedije sam čula kako se svo troje dece igraju u dvorištu. A sada je sve tiho...", tuguje njihova komšinica Nevenka Vogrinc.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track