HADEZEOVCI IZVIŽDALI MILANOVIĆA U VUKOVARU: Poručio im da su šaka jada, i nahvalio Borisa Tadića!
Foto: Printscreen Večernji.hr/ Branimir Bradarić

ko su prijatelji ako manipulatori

HADEZEOVCI IZVIŽDALI MILANOVIĆA U VUKOVARU: Poručio im da su šaka jada, i nahvalio Borisa Tadića!

Hrvatska -

VUKOVAR - Predsednik SDP-a Zoran Milanović danas je na centralnom skupu Narodne koalicije u Babinoj Gredi, rekao kako se u Hrvatskoj stalno manipuliše nacionalnim osećajima Srba i Hrvata.

"Zato Narodna koalicija predstavlja narodnu slogu Hrvata, manjina i svih onih koji žele ovde da žive, doprinose, plaćaju porez, ali i ostvare mogućnost na besplatno školovanje. Mogu da idu i u bolnicu i dobiju kvalitetnu uslugu, a ne da im se odere koža s leđa kada dođu u urgentni. Upravo to je bila politika HDZ-ove Vlade", rekao je Milanović.

Tokom posete čelnika Narodne koalicije Vukovarsko-sremskoj županiji dogodio u Vukovaru se dogodio incident kada je Milanović izviždan u centru grada. Naime, dok je išao prema štandu SDP-a Milanović je imao 'bliski' susret sa simpatizerima HDZ-a. Milanoviću su zviždali dok je prolazio pored štanda HDZ-a., jedan od građana mu je doviknuo: „Odlazi iz Vukovara“.

Komentirajući događanje iz centra grada, simpatizere HDZ-a nazvao „šakom jada“. Nakon kratkog druženja otišao je na kafu u obližnji kafić. Dok je šetao iz jednoga od lokala glasno se čulo „Ko je ovaj g…“. O događanjima iz centra grada oglasio se i SDP na Twitteru: "Nakon zviždanja i uvreda od strane pravih nastavljamo s druženjem u Vukovaru".

Milanović je odgovarajući na novinarsko pitanje da prokomentariše hapšenje u Srbiji hrvatskog „obaveštajca“ Milanović je rekao da to ne može da komentariše ponašanje službenog Beograda i šta, kako je rekao, izvode.

"Ne znam kakve bi velike tajne hrvatski špijun mogao da oda iz Beograda, možda recept za pljeskavice. Ponašaju se kao da su osnovali EU, dopisuju se s Junkerom koji im je odgovorio da su negatori genocida u Srebrenici. Samo neka ljudi u Hrvatskoj, kao i Bošnjaci, gledaju ko im je prijatelj, a ko ne", rekao je Milanović.

Još jednom komentišući svoje izjave, snimljene tokom razgovora s predstavnicima veterana, Milanović je rekao da je sadašnja srpska vlast kontinuitet politike koja je bila ambiciozna, štetna i agresivna i koja im je donela „svu bedu ovoga sveta“. Ukazao je i kako i na skorim izborima očekuje da će 95 posto građana Hrvatske srpske nacionalnosti glasati za SDP jer oni znaju ko im je prijatelj, a tko je manipulator. Kazao je i kako je za njega bivši predsednik Srbije Boris Tadić pravi oficir i džentlmen koji je stao u njegovu odbrnu, zbog čega je pretrpeo brojne uvrede.

"On je oficir srpskih interesa i džentlmen u ponašanju i dogovorima. Bazično su Srbi i Hrvati u Hrvatskoj sarađivali i borili se zajedno protiv Beča, Pešte i drugih stranih sila. Srpski narod su naši prijatelji, braća i sestre, a čaršija je čaršija", rekao je Milanović.(večernji list)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track