HRVATSKA NA NOGAMA ZBOG VREMENSKIH NEPOGODA: Crvena uzbuna zbog vetra, očekuju se poplave i sneg
Foto: Printscreen Yt

Haos u najavi

HRVATSKA NA NOGAMA ZBOG VREMENSKIH NEPOGODA: Crvena uzbuna zbog vetra, očekuju se poplave i sneg

Hrvatska -

Zbog izrazito obilnih padavinu za Istru, šire rečko područje i Gorski kotar objavljeno je crveno upozorenje, koje označava izuzetno opasne vremenske uslove.

Za priobalje, ali i šire zagrebačko područje, na snazi su žuta upozorenja zbog jakog vetra. U Zagrebu bi mogao duvati brzinom do 65 kilometara na sat.

U nedelju u većini krajeva oblačno i kišovito, vetrovito i toplo iznad proseka. Kiša će povremeno biti obilnija, posebno na severnom Jadranu i u planinskoj Hrvatskoj, dok će najmanje padati u Slavoniji.

Duvaće umeren do jak jugozapadi vetar, povremeno sa olujnim udarima, a na Jadranu jak i olujni južni vetar. Najavljena je mogućnost bujičnih poplava, s obzirom da će ponegde pasti i do 100 litara kiše po metru kvadratnom.

Narandžasto upozorenje zbog jakog vetra na snazi je u čitavom priobalju, a zbog kiše na širem karlovačkom području.

Početkom sledeće nedelje očekuje se promenljivo vreme uz povremenu kišu, češću i obilniju na Jadranu gde može biti izraženijih pljuskova, kao i u planinskim područjima gde u utorak može biti i snega.

U ponedeljak vetrovito uz umeren do jak jugozapadi vetar, na Jadranu i olujni južni vetar. U utorak će duvati umereni severoistočni vetar i bura. Od ponedeljka će biti hladnije.

Zbog loših vremenskih uslova upozorenje je stiglo i iz Hrvatskog autokluba.Mogući su odroni zemlje i kamenja, posebno duž Jadranske magistrale (DC8) i na putevima u planinama.

(Jutarnji.hr/E.P.K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track