HRVATSKI GENERAL PETAR STIPETIĆ: Ne idem u Knin jer me vređa Tompsonov koncert
Foto: Youtube Printscreen

Uoči godišnjice Oluje

HRVATSKI GENERAL PETAR STIPETIĆ: Ne idem u Knin jer me vređa Tompsonov koncert

Hrvatska -

Okupljanje koje je 5. avgusta povodom godišnjice Oluje odnosno Dana pobede, kako se to zove u Hrvatskoj, u Čavoglavama dugo organizovao Marko Perković Tompson prošle godine premešteno je u Knin, a taj skup kao i Perkovićev nastup kao kulminacija celodnevnog događanja uznemirili su penzionisanog generala Petra Stipetića.

On je rekao da neće doći u Knin na proslavu Dana pobede i "domovinske zahvalnosti".

- Koncert Tompsona i ove medijske rasprave hoće li govoriti gospođa Josipa Rimac - ma to me vređa. Ne idem. Ranije je Tompson svirao u Čavoglavama, sad su sve preselili u Knin. Pa eto im, neka slave - gotovo ljutito kazao je inače staloženi oficir za Novi list, dodajući pomirljivije:

- Predvideli su svečanost na dva dana. Prvi dan neko ministarsko okupljanje, drugi dan proslava. Ali star sam ja čovek, nije mi više baš da hodam po brdima i dolinama - kazao je.

Stipetić smatra i da pobedu ne bi trebalo slaviti svake godine, jer se godišnjice svake godine koriste za politička nadmudrivanja i stranačke probitke, i time se devalvira važnost oslobođenja. Prema njegovom mišljenju, primerenije bi bilo Oluju slaviti svakih pet godina, a ne da se "važna vojna pobeda koristi kao povod za derneke po uzoru na Tompsonove Čavoglave".

(Novi list)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track