HRVATSKI MEDIJI RASKRINKALI MILANOVIĆA: Lider SDP pre poraza dobio posao u Evropskoj banci
Foto: Fonet

Još na proleće našao novi posao

HRVATSKI MEDIJI RASKRINKALI MILANOVIĆA: Lider SDP pre poraza dobio posao u Evropskoj banci

Hrvatska -

Lider SDP Zoran Milanović, koji je nakon loših izbornih rezultata najavio povlačenje sa te pozicije, još u proleće je dogovorio posao u Evropskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD), piše portal Index.hr.

Ovaj hrvatski portal navodi, pozivajući se na dva nezavisna izvora bliska Milanoviću, da je očigledno da dogovor sa EBRD stoji u pozadini njegove odluke da se više ne kandiduje sa šefa socijaldemokrata.

Milanović je, kako se navodi, taj posao dogovorio pre nego što je u Saboru srušena vlada Tihomira Oreškovića. Pregovori o odlasku Milanovića u EBRD su, precizira se, počeli kada se još činilo da će vlada HDZ-a i Mosta potrajati.

Navodi se da je Milanović ispregovarao poziciju pomoćnika direktora za pravne poslove, u što se ipak razume puno bolje nego u bankarstvo.

Odlazeći šef SDP-a je, naime, još u kampanji rekao da se neće dugo baviti politikom, čak i ako postane premijer. Inače, Milanović na jučerašnjoj konferenciji nije konkretno odgovorio na pitanje novinara namerava li da bude predstavnik u Saboru kada se povuče sa pozicije predsednika SDP-a.

"“Videću čime ću se dalje baviti, ali sigurno se neću dosađivati"”, rekao je Milanović.

On je na prevremenim izborima sebi osigurao saborski mandat, ali ta ga pozicija sigurno više ne privlači, navodi portal..

Iako se naziva evropskom, EBRD je ipak više američka banka. SAD su, naime, najveći pojedinačni deoničar EBRD-a, a uz njih u vlasništvu učestvuju još 64 države te dve evropske institucije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track