INCIDENT U SPLITSKOJ ŠKOLI: Čistačica udarila devojčicu (11) po glavi jer je prosula KOKICE
Foto: Profimedia

Iz škole ne komentarišu događaj

INCIDENT U SPLITSKOJ ŠKOLI: Čistačica udarila devojčicu (11) po glavi jer je prosula KOKICE

Hrvatska -

Nesvakidašnji incident dogodio se pre nekoliko dana u u jednoj osnovnoj školi u Splitu.

Prema nezvaničnim informacijama 56-godišnja čistačica, udarila je rukom u potiljak 11-godišnju učenicu petog razreda, i to zato što su se devojčici prosule kokice po školskom hodniku.

Budući da je reč o vrlo osetljivoj temi koje se tretira kao nasilje nad maloletnom osobom, nitko iz obrazovne ustanove nije želeo izneti detalje tog događaja, no odradili su sve ono što zakon nalaže - prijavili su slučaj svim nadležnim institucijama.

"Naša škola ima nultu stopu tolerancije na nasilje nad decom i tako će biti i ubuduće. Mi kao škola postupili smo u skladu sa zakonskim propisima i prijavili slučaj policiji, Centru za socijalni rad, Gradu kao osnivaču škole, i Ministarstvu obrazovanja. Sve dok se postupak ne okonča, ne smemo govoriti o slučaju. Nadležni će utvrditi što se uistinu dogodilo, saslušati obe strane i dok ne dobijemo konkretne odgovore, ne smemo i ne želimo ništa komentisati," rekao je Davor Šimić, direktor škole.

Kako je majka maloletnice ispričala, čistačica je njenoj ćerki naredila da pokupi grickalice s poda, a nakon što je ova to poslušala, opalila ju je rukom po glavi.

"Naravno, nisam bila u školi u trenutku kada se to dogodilo, ali budući da su mi i moja ćerka i njena prijateljica na isti način prepričale događaj, nemam razloga da sumnjam u njihove reči,", kaže majka.

"Dete mi je pod teškim stresom, plače i na sam pomen škole i sada mi je najvažnije da se vrati moja devojčica kakva je bila pre tri meseca - vesela curica koja je s osmehom išla u školu, trenirala tenis, učila engleski. Kao majka učinit ću sve da to bude što pre", kaže majka.

(Slobodna Dalmacija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track