KAMIONDŽIJE BLOKIRALE BAJAKOVO: Kolona na izlazu iz Hrvatske 9 km, vozila se šalju na Tovarnik
Foto: Tanjug

Zatvoreni prelazi

KAMIONDŽIJE BLOKIRALE BAJAKOVO: Kolona na izlazu iz Hrvatske 9 km, vozila se šalju na Tovarnik

Hrvatska -
Pojedini kamioni čekaju na granici već četiri dana, jer je Hrvatska ranije zbog izbegličke krize zatvorila svih sedam graničnih prelaza sa Srbijom

BAJAKOVO - Na graničnom prelazu Bajakovo-Batrovci sinoć je počeo protest vozača kamiona nakon što je samo delimično omogućen teretni promet.

Vozači kamiona blokirali su međuprostor u oba smera između prelaza Batrovci na srpskoj i Bajakovo na hrvatskoj strani, protestujući što je prolaz otvoren samo za kamione s tzv. kvarljivom robom. Ta odluka je, navodi RTS, "razgnevila vozače koji satima i danima čekaju da uđu u Hrvatsku", a kolona kamiona duga je oko 12 kilometara.

Pojedini kamioni čekaju na prelaz već četiri dana, jer je Hrvatska ranije zbog izbegličke krize zatvorila svih sedam graničnih prelaza sa Srbijom. Mediji prenose da vozačima ponestaje hrane i vode i da je njihovo strpljenje na izmaku.Jedno vreme su vozači propuštali samo putnička vozila, a dali su ultimatum do 21.30 da se puste svi kamioni, ali posle toga je usledila nova potpuna blokada i propuštaju se samo hitni slučajevi.

Putnička vozila i vozila do 7,5 tona preusmeravaju se na granični prelaz Tovarnik, a vozila iznad 7,5 tona na prelaz Županja.

Hrvatska Vlada je potvrdila da je prelaz Tovarnik od 22.30 otvoren za putnička vozila, a navodi da se teretni saobraćaj sa auto-puta A3, osim prema Županji, preusmerava i prema Slavonskom Šamcu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja