MILANOVIĆ: Glupo je da se svađamo sa Slovencima, oni su sada pod stresom
Foto: Ap

Nervoza

MILANOVIĆ: Glupo je da se svađamo sa Slovencima, oni su sada pod stresom

Hrvatska -
Uveren sam da će već na proleće situacija biti potpuno čista i jasna kao dan i da će to sve biti pod kontrolom, izjavio je hrvatski premijer govoreći o izbegličkoj krizi

RIJEKA - Premijer Hrvatske Zoran Milanović prokomentarisao je izbegličku krizu rekavši kako ta država ostaje pri planu da ljudi u Rijeci, Čakovcu, Splitu, Opatovcu i Slavonskom Brodu, svoj život žive normalno.

"A ovo će proći. Kako je Španija to rešila super efikasno, tako će rešiti i Grčka i Evropa. Glupo je da se sada svađamo sa Slovencima, ja to izbegavam sve vreme. Oni su sada malo pod stresom, ova prva dva dana. A videli smo, na kraju, i što je juče rekao visoki austrijski zvaničnik o tome kakve je barijere postavila Austrija – nikakve - kazao je premijer Hrvatske.

Milanović je istakao i kako Vlada ne želi da se prihvat i transport izbeglica oduži na godinu dana.

"Uveren sam da će već na proleće situacija biti potpuno čista i jasna kao dan i da će to sve biti pod kontrolom", rekao je premijer koji smatra da će Grčka da reši problem kao i Španija koja je priliv izbeglica zaustavila obalskom stražom.

Milanović kaže da nema potrebe za nervozom i ako je Hrvatska u jednom danu mogla da primi 10.000 ljudi, to može i Slovenija.

"Nismo ni mi ni Slovenci tu nikakve žrtve, a ni Austrija i Nemačka, jer se takvima ne smatraju, međutim, one su izložene. A kroz Hrvatsku, Sloveniju i do neki dan Mađarsku, samo se prolazi", rekao je.

Premijer je dodao da na granicu neće slati vojsku niti graditi zid, a istakao je kako je opozicija ta koja priželjkuje haos, ali da Vlada ovoj izvanrednoj situaciji pristupa dobro i organizovano.

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track