MILANOVIĆ: Hrvatska vlada se ponaša papački prema Srbiji
Foto: Beta

Povodom događaja u Srbu

MILANOVIĆ: Hrvatska vlada se ponaša papački prema Srbiji

Hrvatska -

Svečanost su u više navrata pokušali da onemoguće pripadnici Autohtone hrvatske stranke prava (AHSP) na čelu sa Draženom Keleminecem. Milanović je rekao da je veoma ružno ono što se dogodilo danas u Srbu, kao i da se sadašnja hrvatska vlada ponaša "papački" kada je reč o odnosu prema Srbiji na njenom putu ka EU.

"Ružno, toga ranijih godina nije bilo. To huškanje je delo HDZ-a, ali i Mosta, budući da im to očigledno ne smeta. Te junačine su udarile na starce od 83 godine, to se danas dogodilo u Srbu", rekao je Milanović.Na pitanje da prokomentariše odnos Hrvatske sa Srbijom i otvaranje poglavlja 23 i 24 u pregovorima s EU, Milanović je naveo da bi stvari trebalo regulisati bilateralnim ugovor.

"Mi se nećemo ponašati papački kao HDZ u pogledu Srbije, nećemo im blokirati pregovore s Evropskom unijom iz zlobe. Oni će morati ispuniti svoje obaveze, morat će promeniti zakon. Možemo ulaziti u njihove etičke odgovornosti, ali oni jesu država. Odgovorni su za rat, za njega su odgovarali malo ili nikako, a mi njihove generale nismo optuživali, a mogli smo. No, zato ćemo mi s njima jasno rešiti i regulisati stvari bilateralnim ugovorom, a ne ponašati se bahato u unutrašnjoj politici, a kao papci prema napolju, i manji od makova zrna prema inostranstvu kao HDZ. Mi, za razliku od HDZ-a, nismo bahati, nego čvrsti", rekao je Milanović.

(Jutarnji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track