MILANOVIĆ SRBIJI PRETI VICEM: Šaraj malo, brate!
Foto: Fonet

Slikoviti hrvatski premijer

MILANOVIĆ SRBIJI PRETI VICEM: Šaraj malo, brate!

Hrvatska -
Srbiji mogu da poručim da malo snizi ton i... Dakle, šalji malo u Mađarsku, Rumuniju i Hrvatsku, rekao predsednik vlade Zagreba

Posle najave premijera Srbije Aleksandra Vučića da će, ako do 14 sati Hrvatska ne otvori granicu za kamione, preduzeti posebne mere, Milanović odgovara na vrlo slikovit način."Srbiji mogu da poručim da malo snizi ton i, što bi se reklo: Šaraj malo, brate. Dakle, šalji malo u Mađarsku, Rumuniju, Hrvatsku... A mi ćemo se sutra u Briselu, kada neće biti Vučića, dogovoriti kako problem rešiti na izvoru, dakle u Turskoj i Grčkoj", rekao je Milanović i dodao, aludirajući na Srbiju, da se najviše bune oni "koji su običan koridor".

On je potvrdio da je zatvaranje granice za teretni saobraćaj štetno za obe zemlje, istina "mnogo više za Srbiju nego za Hrvatsku".

Milanović je u razgovoru sa novinarima aludirao i da Srbija šalje izbeglice ka Hrvatskoj u dogovoru sa Mađarskom.Povodom izbegličke krize, Milanović je nedavno poredeći Srbiju i Hrvatsku rekao da je Hrvatska orao, a Srbija "muha"

(Večernji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track