NASTAVAK POLITIČKE DRAME U HRVATSKOJ: Šefovi poslaničkih klubova kod Kolinde na konsultacijama
Foto: Beta

Utvrđuje se postoji li većina

NASTAVAK POLITIČKE DRAME U HRVATSKOJ: Šefovi poslaničkih klubova kod Kolinde na konsultacijama

Hrvatska -

Na hrvatskoj političkoj sceni je od ranog jutra veoma živo, kod predsednice Kolinde Grabar Kitarović počele su konstulacije sa šefovima poslaničkih klubova o aktuelnoj situaciji, a potom bi trebalo da bude održana i sednica Sabora sa, za sada, nepoznatim dnevnim redom.

Nakon što je juče Sabor izglasao poverenje sa nerešenim rezultatom glasova, pola-pola, 75:75, ministru finansija Zdravku Mariću, predsednik Sabora i lider Mosta Božo Petrov podneo je ostavku.

Petrov je ustvrdio da vlada više nema većinu i sada se postavlja pitanje ima li premijer Andrej Plenković većinu u parlamentu ili će Hrvatska uskoro ići na još jedne vanredne parlamentarne izbore, istovremeno sa drugim krugom lokalnih izbora.

Inače, lokalni izbori u Hrvatskoj zakazani su za 21. maj.

Sabor bi na današnjoj trebalo da utvrdi postoji li parlamentarna većina i ko će predsedavati tim najvišim zakonodavnim telom.

Hrvatski mediji sastanak na Pantovčaku tumače kao pokušaj predsednice Gabar Kitarović da sagleda stavove svih šefova poslaničkih klubova o aktuelnoj situaciji, odnosno da vidi kakvo je raspoloženja kada je reč o izborima, ali i da sagleda ima li parlamentarne većine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track